Σε παλαιότερο άρθρο του blog, είχαμε δει έναν χρήσιμο οδηγό αγοράς γωνιακού τροχού. Στο παρόν άρθρο θα διερευνήσουμε τις κατηγορίες δίσκων με τους οποίους μπορούμε να εξοπλίσουμε τους γωνιακούς τροχούς μας.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΣΚΩΝ

Αναλόγως του γωνιακού τροχού που έχουμε αγοράσει, αλλά και των εργασιών τις οποίες έχουμε να φέρουμε εις πέρας, πρέπει να καταλήξουμε και στην αντίστοιχη επιλογή δίσκου κοπής. Οι δίσκοι κοπής γωνιακών τροχών διαχωρίζονται μεταξύ τους αναλόγως των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία και θα καταγράψουμε ευθύς αμέσως.

Τύπος δίσκου: Αρχικά, θα πρέπει να δούμε τι τύπο δίσκου θα επιλέξουμε, αναλόγως των αναγκών μας. Υπάρχουν δίσκοι κοπής μετάλλων / ΙΝΟΧ, λείανσης μετάλλων, κοπής ξύλου, κοπής πέτρας, υγράς - ξηρής κοπής (με τον όρο "υγρή κοπή" εννοείται συνήθως ένας σωλήνας νερού όπου μέσω ρυθμιζόμενου ακροφύσιου τροφοδοτούν με νερό την λεπίδα απομακρύνοντας την σκόνη και αυξάνοντας την απόδοση και την διάρκεια ζωής της)

Διάμετρος τρύπας δίσκου: Εφόσον έχουμε καταλήξει στον τύπο του δίσκου, στη συνέχεια πρέπει να ελέγξουμε τη διάμετρο της τρύπας του γωνιακού τροχού μας ώστε να έχουμε συγκεκριμένες επιλογές στο μυαλό μας, καθώς δεν κουμπώνουν όλοι οι δίσκοι σε όλα τα μοντέλα όλων των εταιρειών. Η διάμετρος της τρύπας αναγράφεται σε χιλιοστά (mm) ενώ αρκετά πιο σπάνια μπορείτε να το συναντήσετε και σε εκατοστά (cm).

Διάμετρος δίσκου: Από τη στιγμή που έχουμε καταλήξει στον τύπο του δίσκου και στη διάμετρο της τρύπας που προβλέπεται για τη δική μας περίπτωση, στη συνέχεια ελέγχουμε και τα μεγέθη δίσκων τα οποία δύναται να "υποδεχτεί" το μοντέλο που έχουμε. Και εδώ θέλει αρκετά μεγάλη προσοχή καθώς δεν "κουμπώνουν" όλοι οι δίσκοι σε όλα τα προϊόντα. Συνήθως στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος αναφέρεται η ελάχιστη και η μέγιστη δυνατή διάμετρος του δίσκου που μπορεί να "υποδεχθεί".

Πάχος δίσκου: Τέλος, ένα από τα χαρακτηριστικά που διακρίνεται στους δίσκους είναι και το πάχος τους. Εξυπακούεται πως, όσο μεγαλύτερο πάχος έχει, τόσο πιο ανθεκτικό είναι στο χρόνο και τη χρήση, ωστόσο όπως και στα προηγούμενα δύο χαρακτηριστικά, έτσι και εδώ θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως δεν κουμπώνουν όλοι οι δίσκοι σε όλα τα μοντέλα όλων των εταιρειών. Το πάχος του δίσκου αναγράφεται σε χιλιοστά (mm).

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός δίσκου κοπής γωνιακού τροχού, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.