Το δισκοπρίονο κοπής ξύλου είναι ένα ιδιαίτερα εύχρηστο και απλό στη λειτουργία του εργαλείο το οποίο βοηθάει το χρήστη να κόψει μεγάλα κομμάτια ξύλου εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’όλα με ασφάλεια.

Τα δισκοπρίονα κοπής ξύλων χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα ηλεκτρικά και τα βενζινοκίνητα. Και οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά τους, τα οποία θα αναλύσουμε αμέσως τώρα.

Είδη Μηχανημάτων

1) Ηλεκτρικό Δισκοπρίονο Κοπής Ξύλων

Τα θετικά των ηλεκτρικών δισκοπρίονων κοπής ξύλου είναι τα εξής:
– Είναι αρκετά πιο οικονομικά σε σχέση με τα βενζινοκίνητα
– Είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον καθώς δεν εκπέμπουν ρύπους καυσαερίων
– Έχουν μειωμένα έξοδα χρήσης από τη στιγμή που δε χρησιμοποιείται βενζίνη, λάδια κλπ

Από την άλλη όμως υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία:
– Δε μπορούν να φτάσουν σε απόδοση τα μεγάλα βενζινοκίνητα δισκοπρίονα κοπής
– Η λειτουργία τους στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ύπαρξη πρίζας
– Αυτόματα η θέση της πρίζας σε συνδυασμό με το μήκος του καλωδίου επηρεάζει την εμβέλεια εργασίας του χρήστη

δισκοπρίονο κοπής ξύλων

2) Βενζινοκίνητο Δισκοπρίονο Κοπής Ξύλων

Τα θετικά των βενζινοκίνητων δισκοπρίονων κοπής ξύλου είναι τα εξής:
– Μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απόδοσης σε σχέση με τους ηλεκτρικούς
– Συνήθως φέρουν μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους κοπής με περισσότερα δόντια
– Η λειτουργία τους δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ύπαρξη πρίζας
– Προσφέρουν στο χρήστη πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια εργασίας σε σχέση με τους ηλεκτρικούς

Από την άλλη όμως υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία:
– Είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα ηλεκτρικά δισκοπρίονα κοπής
– Έχουν μεγαλύτερα έξοδα όσον αφορά τον κινητήρα τους (βενζίνη, λάδια κλπ)
– Είναι λιγότερο φιλικά προς το περιβάλλον καθώς εκπέμπουν βλαβερούς ρύπους καυσαερίων

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Εκτός από τον τύπο ενέργειας ο οποίος αποτελεί το προφανές χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα δισκοπρίονα κοπής ξύλων μεταξύ τους, υπάρχουν και κάποια ακόμα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν συγκρίνουμε κάποια μοντέλα προκειμένου να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Ισχύς:

Είτε μιλάμε για ηλεκτρικό, είτε για βενζινοκίνητο μηχάνημα, η ισχύς είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης. Μεγαλύτερη ισχύς σημαίνει και μεγαλύτερη απόδοση, άρα καλύτερα αποτελέσματα.

  • Διάμετρος ξύλου:

Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναφέρεται στο πάχος των ξύλων που μπορεί να κόψει το εκάστοτε μοντέλο. Συνήθως, όσο ανεβαίνει η ισχύς ενός δισκοπρίονου, είτε ηλεκτρικού είτε βενζινοκίνητου, τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάμετρος του ξύλου που μπορεί να κόψει.

  • Διάμετρος δίσκου:

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συνήθως συνδέεται με το αμέσως προηγούμενο. Με άλλα λόγια, όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του δίσκου με τον οποίο είναι εξοπλισμένο ένα δισκοπρίονο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάμετρος του ξύλου που μπορεί να κόψει.

  • Ύπαρξη τροχών:

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με δύο ή και παραπάνω ρόδες έτσι ώστε να παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία κατά τη μεταφορά τους.

Αξεσουάρ

Κατά τη χρήση ενός δισκοπρίονου κοπής ξύλου και για τη δική σας καλύτερη δυνατή ασφάλεια, προτείνουμε τη χρήση των κάτωθι προϊόντων:
Γυαλιά προστασίας: Για την αποφυγή μόλυνσης ή τραυματισμού από επικίνδυνα κομματάκια θρυμματισμένου ξύλου
Γάντια προστασίας: Τόσο για το καλύτερο δυνατό κράτημα των ξύλων αλλά και του μηχανήματος, όσο και για την αποφυγή επιφανειακού τραυματισμού.
Ωτοασπίδες: Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της έντασης θορύβων που φτάνουν στα αυτιά σας κατά τη διάρκεια χρήσης του μηχανήματος.

Υστερόγραφο

Η επιλογή ενός δισκοπρίονου κοπής ξύλου, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας ό,τι αναφέρθηκε παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος έχει σκοπό / μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας “Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ” και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *