Τα δίχτυα σκίασης χρησιμοποιούνται σε πολλών τύπων καλλιέργειες, σε θερμοκήπια, φυτώρια καθώς επίσης και σε οικοδομές (εφαρμογή σε σκαλωσιές κατά την κατασκευή ή ανακαίνιση κτιρίων), ενώ παράλληλα είναι κατάλληλα για πολλές άλλες χρήσεις όπου απαιτείται σκίαση ή/και ανεμόθραυση.

Τα πλεκτά δίχτυα σκίασης / αντιανεμικά δίχτυα είναι μεγάλης αντοχής κατασκευασμένα από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE) και εμπλουτισμένα με UV για να μην καταστρέφονται από την ηλιακή ακτινοβολία (υπεριώδεις ακτίνες).

Τα δίχτυα σκίασης επίσης μειώνουν τη σφοδρότητα του ανέμου και ελαττώνουν σε εξαιρετικό βαθμό την αλμυρότητα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, ενώ μεταξύ άλλων σταματούν το μεγαλύτερο ποσοστό της άμμου και του χώματος το οποίο τραυματίζει την παραγωγή. Γενικά, υπάρχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία και πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός διχτυού σκίασης.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος: Οι συνηθέστεροι τύποι διχτυών σκίασης που κυκλοφορούν στην αγορά είναι: Ε30, Ε60, Ε90, Ε125 και Ε135 και η διαφορά τους έχει να κάνει όσον αφορά την πυκνότητα του κυρίως σώματός τους και τον συνδυασμό βάρους και ποσοστού σκίασης.

Σκίαση: Τα δίχτυα αυτά, αναλόγως του τύπου που είδαμε παραπάνω, φέρουν αντίστοιχη ένδειξη σκίασης. Το ποσοστό σκίασης από το οποίο ξεκινάνε τα δίχτυα είναι 20-25% και μπορούν να φτάσουν έως και το 90-95%. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό σκίασης ενός διχτυού, τόσο μεγαλύτερη είναι και η σκιά - προστασία που παρέχει.

Βάρος: Όπως και η σκίαση, έτσι και το βάρος ενός διχτυού σκίασης εξαρτάται από την κατηγορία του τύπου στην οποία ανήκει. Το βάρος ενός διχτυού σκίασης ξεκινάει από τα 25-30gr/m² και μπορεί να φτάσει 135-140gr/m². Όσο μεγαλύτερη πυκνότητα, τόσο μεγαλύτερο βάρος και σκίαση, άρα και μεγαλύτερη προστασία.

Πάχος: Το πάχος ενός διχτυού σκίασης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από έναν συνδυασμό όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών που αναφέραμε προηγουμένως, ωστόσο οι διαφορές ανάμεσα στα δίχτυα δεν είναι παρά μερικά χιλιοστά.

Διαστάσεις: Τα δίχτυα σκίασης ποικίλλουν σε διαστάσεις μεταξύ τους και υπάρχουν πραγματικά ατελείωτες επιλογές για τους καταναλωτές. Από πολύ μικρά δίχτυα, μέχρι και μεγέθη για να καλύψουν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι για να κάνει ο καταναλωτής την καλύτερη επιλογή που να καλύπτει τις ανάγκες του.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι το χρώμα. Τα δίχτυα σκίασης που διατίθενται στο εμπόριο είναι σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ή του προσωπικού σας γούστου.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός διχτυού σκίασης, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.