Το δοχείο ύδρευσης αποτελεί ένα προϊόν το οποίο φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα, λίγοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να εκτιμήσουν τη χρηστικότητά του, ωστόσο αυτό φαίνεται πως πλέον αλλάζει.

Πληροφοριακά, θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως, όλα τα επωνυμα πιεστικά δοχεία είναι κατασκευασμένα με ειδικό κράμα χάλυβα για τη μη εύκολη διάβρωση του δοχείου, το νερό είναι εντελώς απομονωμένο και τα μεταλλικά μέρη είναι βαμμένα με εποξική βαφή που προστατεύει το δοχείο από τις καιρικές συνθήκες και την σκουριά, ενώ τέλος, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως τα δοχεία αυτά είναι κατάλληλα για πόσιμο νερό και όχι για συστήματα θερμανσης.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε, πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προιόντος και ποια είναι τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσοχή, ώστε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που επιλέξαμε τελικά καλυπτει όντως τις ανάγκες μας?


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μέγεθος: Καταρχήν, το πρώτο που ελέγχουμε είναι το μέγεθος, με την έννοια ότι πρέπει να βεβαιωθούμε πως το δοχείο ύδρευσης που θέλουμε να αγοράσουμε χωράει στο χώρο που εχουμε σκοπό να το τοποθετήσουμε

Χωρητικότητα: Εν πολλοίς, η χωρητικότητα του δοχείου εξαρτάται από το μέγεθος, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το δοχείο, τόσο μεγαλύτερη χωρητικότητα θα έχει. Ωστόσο, ο λόγος που διαχωρίζονται αυτά τα δύο χαρακτηριστικά έχει να κάνει κυρίως με τα δοχεία κάθετου τύπου που φέρουν βάση (συνήθως σαν τρίποδα) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το συνολικό μέγεθος.

Τύπος: Επειδή αναφέραμε τη λέξη "τύπος" προηγουμένως, αξίζει να αναφέρουμε πως τα δοχεία ύδρευσης χωρίζονται σε οριζόντιου και κάθετου τύπου. Αναλόγως της ανάγκης μας αλλά και του χώρου τον οποίο έχουμε και στον οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε το δοχείο μας, κάνουμε και την αντίστοιχη επιλογή:

Μεμβράνη: Να προτιμάτε προϊόντα με ανταλλάξιμη μεμβράνη ώστε να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο αν χρειαστεί να την αλλάξετε. Εξυπακούεται πως, πρέπει το προϊόν σαν να έχει πιστοποίηση καταλληλότητας επαφής με πόσιμο νερό.

Θερμοκρασία λειτουργίας: Στα περισσότερα προϊόντα της αγοράς, η θερμοκρασία λειτουργίας του δοχείου διαστολής είναι από -10 έως 99oC. Αν θα χρειαστείτε κάτι ακόμα περισσότερο εξειδικευμένο ως προς αυτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς ώστε να σας προτείνει εκείνος τη λύση του προβλήματός σας.

Πίεση λειτουργίας: Είναι εύκολα αντιληπτό πως, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των εν λόγω προϊοντων είναι η αναφερόμενη εργοστασιακή μέγιστη πίεση λειτουργίας. Στα περισσότερα μοντέλα από τα δοχεία ύδρευσης η αναγραφόμενη πίεση κυμαίνεται σε επίπεδα από 6 εως και 16 bar.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός δοχείου ύδρευσης θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τη γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ. 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.