Το ζυμωτήρι αποτελεί ένα εκπληκτικό προϊόν χάρη στο οποίο μπορούμε να παρασκευάσουμε υπέροχες ζύμες για ψωμιά, ζυμαρικά, μπισκότα, κέικ κλπ. Η κύρια διαφορά σε σχέση με τα απλά μιξεράκια είναι ότι τα επαγγελματικά ζυμωτήρια προορίζονται για σοβαρή δουλειά σε μεγάλες ποσότητες.

Εξυπακούεται πως, για ένα τέτοιο σοβαρό προϊόν για χάρη του οποίου θα χρειαστεί να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα (από τριψήφιο έως και πενταψήφιο νούμερο!), χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και έλεγχος στα βασικότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα οποία και θα καταγράψουμε παρακάτω.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχύς μοτέρ: Μολονότι σε κάποιες περιπτώσεις η ισχύς του μοτέρ δεν συνεπάγεται αυτή καθ'εαυτή και με αντίστοιχα αποτελέσματα, ωστόσο σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων ένα ισχυρό μοτέρ ως επί το πλείστον εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Στροφές: Όσο περισσότερες ονομαστικές στροφές εμφανίζει ένα προϊόν, τόσο γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα μπορεί -θεωρητικά- να παράξει. Λέμε θεωρητικά, διότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες γι'αυτό.

Ταχύτητες: Υπάρχουν ζυμωτήρια μονής ταχύτητας, ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν και προϊόντα, περισσότερο επαγγελματικά με δύο ή και παραπάνω ταχύτητες, για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια στη ζύμωση.

Χωρητικότητα κάδου: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς τον κάδο του εκάστοτε προϊόντος. Εξυπακούεται πως, μεγαλύτερη χωρητικότητα σημαίνει αυτόματα και περισσότερο υλικό σε λιγότερο χρόνο. Κάντε την καλύτερη επιλογή αναλόγως των πραγματικών σας αναγκών.

Απόδοση: Η ονομαστική απόδοση του εκάστοτε προϊόντος συνήθως αναγράφεται στο ταμπελάκι των τεχνικών χαρακτηριστικών ως kg/h αλλά ενδεχομένως να το δείτε -πιο σπάνια- και ως kg/min. Αναφέρεται φυσικά στο μείγμα που μπορεί να παράξει το εκάστοτε προϊόν σε συγκεκριμένο χρόνο. Μεγαλύτερη ισχύς και χωρητικότητα κάδου συνεπάγεται με μεγαλύτερη ονομαστική απόδοση.

Ύπαρξη τροχών: Σπανιότερα, ορισμένα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με τέσσερις τροχούς στις τέσσερις άκρες τους, έτσι ώστε να είναι περισσότερο εργονομικά και να μπορούν να μετακινηθούν ευκολότερα από χώρο σε χώρο. Το χαρακτηριστικό αυτό το συναντάμε συνήθως σε μεγάλα ζυμωτήρια όπου λόγω όγκου και βάρους καθίσταται δύσκολη η μεταφορά τους.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός επαγγελματικού ηλεκτρικού ζυμωτηρίου, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.