Η πτώση του χιονιού είναι ένα θέαμα όμορφο και συναρπαστικό, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα. Ένα εκ των πιο συνηθισμένων που αντιμετωπίζουν κυρίως άνθρωποι που κατοικούν σε σπίτι με αυλή ή γκαράζ, είναι το στρώσιμό του σε σημείο να μη μπορούν να μετακινηθούν.

Σίγουρα μια εκχιονιστική μηχανή λύνει το πρόβλημα εύκολα και γρήγορα, ωστόσο για μικρότερου βεληνεκούς προβλήματα, πολλές φορές αρκεί απλά να έχουμε προμηθευτεί ένα ειδικό φτυάρι χιονιού. Τα φτυάρια χιονιού που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ιδιαίτερα προσιτά οικονομικά και εύκολα στη χρήση τους, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ'όλους, ακόμα και από παιδιά.

Όσο απλή κι αν ακούγεται η αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, είναι αρκετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξουμε πριν καταλήξουμε στην τελική μας επιλογή. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στα σημαντικότερα εξ'αυτών.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος: Ένα βαρύ φτυάρι χιονιού σίγουρα θα προκαλέσει γρηγορότερη κόπωση των χεριών και του σώματός μας γενικότερα. Ωστόσο, δεν είναι κακό να διαλέξουμε ένα φτυάρι στιβαρό και συμπαγές που θα κάνει καλύτερα τη δουλειά μας και θα αντέξει στο χρόνο και τη χρήση. Το βάρος του φτυαριού εξαρτάται από τα υλικά κατασκευής του.

Υλικά κατασκευής: Συνήθως, στα φτυάρια χιονιού υπάρχει ένας συνδυασμός υλικών κατασκευής ανά μέρος τους. Δηλαδή στα περισσότερα για παράδειγμα το εμπρόσθιο μέρος είναι πλαστικό, με το σωλήνα να είναι μεταλλικός ή ατσάλινος. Βέβαια υπάρχουν και κάποια μοντέλα με ξύλινο, ή ανοξείδωτο σωλήνα κλπ.

Εργονομία: Στο εμπόριο κυκλοφορούν φτυάρια χιονιού σκέτα, δηλαδή μόνο με κοντάρι, χωρίς να υπάρχει χειρολαβή στο πίσω μέρος. Προτείνεται η αγορά φτυαριών με τουλάχιστον μία χειρολαβή καθώς αυτό εξασφαλίζει πιο άνετο και σταθερό κράτημα, ενώ και η εργασία μας γίνεται πιο ξεκούραστα καθώς γίνεται καλύτερη κατανομή του βάρους στο σώμα μας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και κάποια μοντέλα με δύο χειρολαβές, μία στο οπίσθιο και μία στο μεσαίο μέρος του φτυαριού.

Πλάτος εργασίας: Το πλάτος εργασίας εξαρτάται από το συνολικό μήκος που φέρει η "σκούπα" στο εμπρόσθιο μέρος ενός φτυαριού χιονιού. Όσο μεγαλύτερο μήκος έχει, τόσο περισσότερη επιφάνεια καλύπτεται κατά την εργασία μας. Ένα φτυάρι με μεγάλο πλάτος εργασίας μπορεί να μας εξοικονομήσει αρκετό χρόνο σε σχέση με ένα άλλο μικρότερου πλάτους.

Ολικό μήκος: Το συνολικό μήκος ενός φτυαριού χιονιού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις πχ όπου χρειάζεται να πραγματωθεί εργασία εξ'αποστάσεως ή όπου χρησιμοποιείται σε ύψος αρκετά μεγαλύτερο από τον χρήστη (πχ σκεπές).

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός φτυαριού χιονιού, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός.

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.