Το παλάγκο, γνωστό πιο απλά και ως γερανάκι, είναι ένα ιδιαίτερα εύχρηστο ηλεκτρικό εργαλείο που σας βοηθάει να σηκώνετε/μετακινείτε μεγάλα φορτία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, απαλάσσοντάς σας από κοπιαστική χειρονακτική εργασία.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΑΓΚΟΥ

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πολλά μοντέλα διαφορετικών εταιρειών και δυνατοτήτων. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός παλάγκου και αυτά είναι τα παρακάτω:

-Βάρος ανύψωσης: Ένα από τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά ενός παλάγκου είναι το μέγιστο φορτίο το οποίο μπορεί να σηκώσει. Τα περισσότερα παλάγκα της αγοράς σηκώνουν από 125 kg έως και 1 τόνο βάρους.
-Ταχύτητα ανύψωσης: Αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορεί το παλάγκο να σηκώσει - μετακινήσει το φορτίο σας. Φυσικά η ταχύτητα "παίζει" αναλόγως και το φορτίο που θα σηκώνει κάθε φορά το παλάγκο.
-Μήκος συρματόσχοινου: Να προτιμάτε παλάγκα με μήκος συρματόσχοινου τουλάχιστον 9m. Γενικότερα πάντως στην αγορά μπορείτε να βρείτε παλάγκα με συρματόσκοινο μήκους έως και 40m!
-Πάχος συρματόστοινου: Το πάχος του συρματόσχοινου παίζει και αυτό τον ρόλο του καθώς ένα παχύ συρματόσχοινο είναι σαφώς πιο ανθεκτικό από ένα λιγότερο παχύ, αν το δούμε σε βάθος χρόνου και χρήσης. Να προτιμάτε παλάγκα με συρματόσχοινα πάχους 3-7mm.
-Ασύρματος έλεγχος: Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που παρέχουν στο χρήστη τη δυνατότητα wireless ασύρματης λειτουργίας με τηλεκοντρόλ, κάτι πραγματικά ιδιαίτερα βολικό, ειδικά όταν συνδυάζεται και με μεγάλη εμβέλεια.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-  Προσπαθήστε να αγοράσετε το προϊόν που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σας
- Η αγορά ενός παλάγκου που σηκώνει οριακά το απαιτούμενο βάρος της εργασίας σας ενδέχεται να σας προκαλέσει προβλήματα, λειτουργικά και μη
- Απαγορεύεται να στέκεστε ακριβώς κάτω από το παλάγκο, είτε βρίσκεται σε λειτουργία, είτε όχι, για προφανείς λόγους ασφαλείας.
- Απαραίτητα παρελκόμενα για τη χρήση των παλάγκων είναι οι βραχίονες και οι βάσεις με τις τις αντίστοιχες βίδες τους


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Εφόσον έχετε διαβάσει προσεκτικά όλα τα παραπάνω, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να κάνετε την τελική σας επιλογή αγοράς. Η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και το χρηματικό ποσό που έχετε σκοπό να διαθέσετε. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ.

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.