Αν υπάρχει ένα απαραίτητο είδος για κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία εργάτη, αυτό είναι το γιλέκο εργασίας. Πώς όμως θα επιλέξουμε το προϊόν που μας καλύπτει περισσότερο και ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση? Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουμε στο παρόν άρθρο.

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Βάρος: Αν και δεν πάει ίσως ο νους μας στο εν λόγω χαρακτηριστικό, κι όμως, σε βάθος χρόνου σε πολύωρες εργασίες, το βάρος ενός γιλέκου παίζει ρόλο και είναι εύκολα αντιληπτό από κάποιον επαγγελματία -μιας και εκτός αυτού κουβαλάει και τα εργαλεία του-. Το σύνηθες βάρος των γιλέκων εργασίας κυμαίνεται ανάμεσα στα 120-300gr/m2. (Εξαιρούνται τα απλά αντανακλαστικά γιλέκα που είναι σαφώς πιο ελαφριά).
 • Υλικά κατασκευής: Τα περισσότερα γιλέκα εργασίας είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, ελαστάν, νάυλον κλπ, με την πλειοψηφία να αποτελείται από ένα μείγμα των παραπάνω. Τα πιστοποιημένα γιλέκα εργασίας είναι εργονομικά σχεδιασμένα για άνετη εφαρμογή στο χρήστη χωρίς να αφήνουν ερεθισμούς.
 • Πολυχρηστικότητα: Υπάρχουν γιλέκα εργασίας πολλών διαφορετικών ειδών. Γιλέκα βαμβακερά, τζιν, με ή χωρίς εσωτερική ενίσχυση κλπ. Τα πιο πολυχρηστικά είναι τα γιλέκα πολλών δυνατοτήτων (πχ με αφαιρούμενες τσέπες, διπλό κούμπωμα με φερμουάρ ή αυτοκόλλητα, αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση κλπ).
 • Αποθήκευση εργαλείων: Να προτιμάτε γιλέκα με πολλές θήκες και τσέπες, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ταυτοχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα εργαλεία γίνεται. Υπάρχουν πχ γιλέκα με έξτρα θήκες για κινητά, για μετροταινίες, για σφυριά κλπ.
 • Αντοχή: Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσουμε γιλέκα εργασίας ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση, την τριβή, τις πιτσιλιές υγρών κλπ. Σε κάποια προϊόντα υπάρχουν ενδείξεις αδιαβροχοποίησης, ανθεκτικότητας (αναφέρονται σαν κατηγορίες ασφαλείας) και καταλληλότητας χρήσης πχ κατασκευές, βιομηχανία, logistics, γεωργία κλπ
 • Μέγεθος: Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο τύπο σώματος και όπως συμβαίνει σε όλα τα είδη ρούχων, στον καθένα ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Έχετε απλά στο νου σας ότι οι γραμμές τύπου Small, Medium, Large κ.ο.κ. είναι πιο μεγάλες σε σχέση με τις κοινότυπες μπλούζες, μιας και τα γιλέκα συνήθως τα φοράμε πάνω από αυτές

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 1. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, βασισμένοι στις δικές σας ανάγκες
 2. Δώστε ιδιαίτερη βάση στα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής του κάθε προϊόντος
 3. Προσέξτε την επιλογή μεγέθους, ώστε να είστε άνετοι στις κινήσεις κατά την εργασία σας
 4. Δώστε ιδιαίτερη βάση στις οδηγίες καθαρισμού του εκάστοτε προϊόντος - ΔΕΝ είναι όλα ίδια
 5. Το γιλέκο εργασίας αποτελεί τον καλύτερό σας σύμμαχο και αξίζει να αγοράσετε κάτι ποιοτικό
 6. Να προτιμάτε πιστοποιημένα γιλέκα εργασίας συγκεκριμένων προδιαγραφών και χαρακτηριστικών

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

ΥΓ: Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε το γιλέκο εργασίας που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.