Τα ενοχλητικά πουλιά αποτελούν ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε όλους τους μήνες του χρόνου καθώς μπορούν να εμφανιστούν μεταξύ άλλων σε μπαλκόνια, βεράντες, ταράτσες ακόμα και κήπους, μπαξέδες κλπ.

Σε παλαιότερο άρθρο του blog μας είχαμε κάνει μια γενική αναφορά στα είδη και τους τρόπους απώθησης των ενοχλητικών πουλιών, ωστόσο στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στα ηλεκτρικά απωθητικά, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων μπαταρίας.

 

Τα ηλεκτρικά απωθητικά πουλιών αποτελούν μια τίμια λύση καθώς σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικά από τις απλές μεθόδους αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος (σε σχέση πχ με τις απωθητικές ταινίες, τα σπρέι, τα καρφιά κλπ). Ωστόσο υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξετε πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος.

-Εμβέλεια: Συνήθως αναφέρεται στις μοίρες γωνίας τις οποίες καλύπτει το εκάστοτε προϊόν. Όσο μεγαλύτερη εμβέλεια, τόσο το καλύτερο. Καταλαβαίνετε την εμβέλεια του εκάστοτε προϊόντος από το σχήμα και το μέγεθος του φωτοκύτταρου που έχει.

-Έκταση κάλυψης: Μπορεί να φαντάζει ίδιο με την εμβέλεια, ωστόσο η διαφορά είναι στο ότι εδώ αναφερόμαστε αποκλειστικά στην μέγιστη δυνατή απόσταση από την οποία μπορεί να "εντωπίσει" μια κίνηση πουλιού το εκάστοτε προϊόν. Εξυπακούεται πως όσο μεγαλύτερη έκταση κάλυψης, τόσο το καλύτερο.

-Τρόπος λειτουργίας: Τα περισσότερα ηλεκτρικά απωθητικά λειτουργούν αποκλειστικά με τρόπο τροφοδοσίας το ηλεκτρικό ρεύμα, ωστόσο μερικά παρέχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και με απλή χρήση μπαταρίας. Αυτό ευνοεί τη χρήση τους σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

-Διπλή λειτουργία: Να προτιμάτε προϊόντα που είναι διπλής λειτουργίας, δηλαδή που να δουλεύουν τόσο αυτόματα (άκουσμα κραυγής κατά την κίνηση του πουλιού) όσο και χειροκίνητα (ο χρήστης ελέγχει το πότε θα ακουστεί η κραυγή, με χρονοδιακόπτη).

-Δυνατότητες διαφορετικών ήχων/συχνότητας: Να προτιμάτε προϊόντα που παρέχουν τη δυνατότητα εναλλαγής ήχων ανά διαστήματα, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, καθώς επίσης και που να παρέχουν επιλογή να αλλάζετε το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ακούγονται οι κραυγές αυτές (έτσι ώστε τα πουλιά να μην "συνηθίζουν" κραυγές).


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

- Οποιοδήποτε απωθητικό πουλιών κι αν επιλέξετε, μην περιμένετε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας χρήση
- Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ακόμα και συνδυασμός μεθόδων για να απαλλαγείτε από τα πουλιά
- Για οποιαδήποτε συμβουλή, πληροφορία, διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός απωθητικού πουλιών, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.