Το ηλεκτρικό θερμοκολλητικό ταπών αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους αρχάριους - ερασιτέχνες χρήστες που τους αρέσει να φτιάχνουν και να εμφιαλώνουν το κρασί δικής τους παραγωγής.

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε αποκλειστικά στα ερασιτεχνικά ηλεκτρικά θερμοκολλητικά ταπών, γνωστά επίσης και ως καψυλιέρες, λόγω της χρήσης τους και όχι στα χειροκίνητα, ή στα επαγγελματικά μηχανήματα βιομηχανικής χρήσης. Τα ηλεκτρικά θερμοκολλητικά λοιπόν έχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο , τα οποία και θα καταγράψουμε στο παρόν άρθρο. 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΟΛΛΗΤΙΚΩΝ ΤΑΠΩΝ

Υλικό κατασκευής: Τα περισσότερα ηλεκτρικά θερμοκολλητικά ταπών έχουν κυρίως σώμα από μέταλλο ή ανοξείδωτο ατσάλι. Τα ΙΝΟΧ μοντέλα είναι περισσότερο ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση και προτείνεται ανεπιφύλακτα η επιλογή τους.

Τύπος: Τα ηλεκτρικά θερμοκολλητικά ταπών διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες τύπων: το οριζόντιο και το κάθετο. Αυτό το κριτήριο είναι καθαρά υποκειμενικό και ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του αναλόγως του τι τον βολεύει περισσότερο.

Δυνατότητα ταπώματος: Να προτιμάτε μοντέλα που μπορούν να καλύψουν μεγάλο εύρος από καψίλιες διαμέτρου από 25mm έως 30mm, που είναι και τα συνηθέστερα μεγέθη καψίλιας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μεγαλύτερο εύρος σημαίνει και μεγαλύτερη χρηστικότητα.

Μήκος καλωδίου: Να προτιμάτε προϊόντα με μεγάλο μήκος καλωδίου έτσι ώστε να έχετε περισσότερη και μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων χωρίς να είναι απαραίτητο να μπείτε σε επιπλέον έξοδα αγοράς μπαλαντέζας.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός θερμοκολλητικού ταπών, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.