Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο: 0,00 €
Search: 

Τι καπέλο ασφαλείας να αγοράσω

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 10:47:15 π.μ. Europe/Athens

Μια υποκατηγορία της γενικότερης κατηγορίας ρουχισμού εργασίας - προστασίας, αποτελούν τα καπέλα ασφαλείας. Μολονότι δεν είναι και τόσο διαδεδομένη η χρήση τους σε σχέση με άλλα προϊόντα προστασίας κεφαλής (πχ κράνος), τα καπέλα ασφαλείας αποτελεούν μια ποιοτική και οικονομική λύση.

Το καπέλο είναι κάτι που λίγο πολύ έχουμε φορέσει όλοι μας ώστε να προστατευτούμε από τον ήλιο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το συνδυάζατε και με ασφάλεια κατά την εργασία σας? Τα καπέλα ασφαλείας αποτελούν μια πολύ καλή, έξυπνη, πρωτότυπη και προσιτή οικονομικά λύση, καθώς μας προστατεύουν από ελαφριά χτυπήματα που θα μας προκαλούσαν πόνο ή σημάδια στην περίπτωση που φορούσαμε ένα απλό καπέλο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διαφόρων ειδών καπέλα ασφαλείας. Μπορείτε να δείτε ένα πολύ μικρό δείγμα στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσοχή πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή ενός προϊόντος.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος ασφαλείας: Μιας και μιλάμε για καπέλο ασφαλείας, θα πρέπει να ελέγξουμε πρώτα απ'όλα τον τύπο της. Τα περισσότερα καπέλα ασφαλείας τύπου τζόκει, βασικής προστασίας, φέρουν κέλυφος/κράνος κατασκευασμένο από ABS και φέρουν εσωτερική επένδυση με αφρό EVA.

Βάρος: Σίγουρα δε θα θέλαμε να κουβαλάμε ένα μεγάλο βάρος στο κεφάλι μας κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, καθώς αυτό θα προκαλούσε γρηγορότερη καταπόνηση. Το βάρος των περισσότερων καπέλων ασφαλείας κυμαίνεται μεταξύ 150-180gr.

Οπές αερισμού: Να προτιμάτε καπέλα ασφαλείας που να φέρουν ειδικές τρύπες εξαερισμού, καθώς έτσι "απελευθερώνεται" ο θερμός αέρας του εσωτερικού του, δημιουργείται λιγότερος ιδρώτας, ενοχλεί λιγότερο τον χρήστη και το κεφάλι "αναπνέει" πολύ καλύτερα απ'ότι θα έκανε με ένα τυπικό κλειστό καπέλο.

Ταινίες αντανάκλασης: Μερικά καπέλα ασφαλείας είναι εξοπλισμένα με ειδική αντανακλαστική ταινία, κάτι που είναι πάρα πολύ χρήσιμο καθώς παρέχει τη δυνατότητα να είναι ορατός ο χρήστης ακόμα και κατά τις απογευματινές - βραδινές ώρες όπου η ορατότητα είναι μειωμένη λόγω έλλειψης φωτός.

Δυνατότητα προσαρμογής: Να αποφεύγετε τα πολύ μικρά ή τα πολύ μεγάλα καπέλα ασφαλείας. Καλύτερα να προτιμάτε μια μέση κατάσταση (τα μέσου μεγέθους καπέλα παρέχουν δυνατότητα προσαρμογής σε κεφάλια 54-59cm) έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα σας βολέψει.

Xρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό που μπορούμε να κοιτάξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός καπέλου, είναι το χρώμα του. Μολονότι δεν παίζει κανένα επιπλέον ρόλο ως προς την ασφάλεια, συνήθως οι εργάτες επιλέγουν χρώμα αναλόγως του υπόλοιπου ρουχισμού, ή του βασικού χρώματος της εταιρείας στην οποία εργάζονται.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός καπέλου ασφαλείας, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

 

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε Σχόλιο
* Υποχρεωτικά Πεδία

Close