Μια βόλτα στη λαϊκή αγορά αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων, καθώς μπορούμε να βρούμε ενδιαφέροντα και χρήσιμα προϊοντα σε πολύ καλές τιμές. Ο καλύτερός μας φίλος σε αυτήν την περίπτωση, είναι φυσικά το καρότσι αγοράς, όπου αποθηκεύουμε όλα όσα αγοράζουμε.

Αλήθεια όμως, τι καρότσι αγοράς πρέπει να χρησιμοποιούμε βάσει των αναγκών μας? Τί πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ένα καρότσι λαϊκής και ποια είναι τα χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσοχή πριν την τελική μας επιλογή? Στο παρόν άρθρο θα δώσουμε απαντήσεις για όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα βασικά τεχνικά στοιχεία που κάνουν το κάθε μοντέλο καροτσιού λαϊκής αγοράς να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι τα παρακάτω:

Αντοχή: Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των καροτσιών, καθώς αναφέρεται στο μέγιστο βάρος το οποίο μπορεί να σηκώσει το κάθε μοντέλο. Προτείνεται να μη φτάνουμε πάντα ένα καρότσι στα όρια αντοχής του καθώς α) θα σας δυσκολεύει στη μεταφορά του και β) θα παρουσιάσει γρηγορότερα φθορά στο χρόνο και τη χρήση.
Χωρητικότητα: Ακόμα ένα σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι και η χωρητικότητά του, δηλαδή τον μέγιστο όγκο που μπορεί να καλύψει το εκάστοτε μοντέλο. Για να γίνεται περισσότερο κατανοητό, μετριέται κυρίως στην μονάδα μέτρησης των λίτρων (lt).
Υλικά κατασκευής: Να προτιμάτε καρότσια με ανθεκτικά υλικά κατασκευής ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο χρόνο και τη χρήση. Τα ανθεκτικότερα όλων είναι τα συρμάτινα, ωστόσο είναι λιγότερο εντυπωσιακά και όμορφα εμφανισιακά σε σχέση με τα πολύχρωμα υφασμάτινα καρότσια που κυκλοφορούν στην αγορά.
Πρακτικότητα: Όσον αφορά το εν λόγω χαρακτηριστικό αναφερόμαστε κυρίως στο πόσες τσέπες έχει το κάθε μοντέλο. Πολλές και διαφορετικές τσέπες σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την αποθήκευση συγκεκριμένων προϊόντων αναλόγως με την ανάγκες σας, ώστε να εξοικονομήσετε και χώρο.
Πολυχρηστικότητα: Τα περισσότερα καρότσια είναι κατασκευασμένα "μονοκόμματα", ωστόσο πλέον κυκλοφορούν κάποια μοντέλα που έχουν τη δυνατότητα περισσοτέρων λειτουργιών, ΄όπως πχ να αφαιρείται ο σάκος και να χρησιμοποιείται σαν τσάντα με ταυτόχρονη δυνατότητα να χρησιμοποιείται το υπόλοιπο κομμάτι ως καροτσάκι μεταφοράς ελαφριών αντικειμένων.
Αριθμός τροχών: Τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς είναι εξοπλισμένα με 2 τροχούς και έχουν την κλασσική εμφάνιση ενός καροτσιού λαϊκής. Συνηθισμένα είναι επίσης και αυτά με 4 τροχούς (συνήθως τα συρμάτινα), που παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα μεν αλλά λιγότερη ευελιξία κινήσεων. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυνατά στην αγορά και καρότσια 6 τροχών (3 σε κάθε πλευρά) κάτι που βοηθάει απίστευτα στη μεταφορά τους σε σκάλες.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

ΥΓ: Η τελική επιλογή αγοράς ενός καροτσιού λαϊκής αγοράς θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ: 

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.