Η συλλογή φύλλων και χόρτων από τον κήπο σας, αποτελεί μια αν μη τι άλλο βαρετή και κουραστική διαδικασία και ειδικά όταν γίνεται με ξυλόσκουπα, φαράσι και απλή σακούλα σκουπιδιών. Και κάπου εδώ αντιλαμβανόμαστε τη χρηστικότητα των καροτσιών συλλογής.

Τα καρότσια συλλογής φύλλων - χόρτων απαλάσσουν το χρήστη από επίπονη και πολύωρη εργασία και τον βοηθούν στην άμεση αποθήκευσή τους, με μετέπειτα σκοπό το βολικότερο και πρακτικότερο πέταγμά τους.

 

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να κοιτάξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου καροτσιού και αυτά είναι τα εξής:

-Υλικό κατασκευής: Συνήθως τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς είναι με πλαστικό ή μεταλλικό σώμα. Εννοείται πως το μεταλλικό σώμα είναι περισσότερο ανθεκτικό στο χρόνο και τη χρήση.

-Χωρητικότητα κάδου: Από τα πλέον σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός καροτσιού συλλογής φύλλων - χόρτων είναι η χωρητικότητά του. Μεγαλύτερη χωρητικότητα συνεπάγεται και λιγότερες παύσεις για άδειασμα του κάδου. Υπάρχουν βέβαια και κάποια μοντέλα στα οποία εφαρμόζονται σακούλες, ωστόσο το αρνητικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως υπάρχει ενδεχόμενο με μια λάθος κίνηση να σχιστεί και να απλωθούν τα μαζεμένα φύλλα-χόρτα και πάλι στο έδαφος.

-Ύπαρξη τροχών: Στο εμπόριο υπάρχουν καρότσια συλλογής χωρίς ρόδες αλλά και τροχήλατα. Αναμφισβήτητα τα τροχήλατα παρέχουν μεγαλύτερη εργονομία καθώς είναι πολύ πιο εύκολα στις μετακινήσεις τους χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να σηκώνει όλο το βάρος.

-Λαβή: Μια εργονομική λαβή παίζει μεγάλο ρόλο γιατί βοηθάει τη χρήστη να έχει σωστή στάση σώματος, ενώ παράλληλα του παρέχει τη δυνατότητα κατά τη μεταφορά του καροτσιού να γίνεται καλύτερη κατανομή του βάρους που σηκώνει.

ΥΓ: Η τελική επιλογή αγοράς ενός καροτσιού συλλογής φύλλων - χόρτων θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τη γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ: