Τα άλογα είναι από τα πιο όμορφα ζώα του πλανήτη και αποτελούν στολίδι για τους σταύλους μας. Για να διατηρείται αυτή η ομορφιά ωστόσο, χρειάζεται και η αντίστοιχη περιποίηση εκ μέρους μας. Ένα από αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να τα κουρεύουμε ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη στις ειδικές μηχανές κουρέματος για άλογα που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Πώς μπορούμε όμως να επιλέξουμε το μοντέλο που θα καλύψει τις ανάγκες μας, τη στιγμή που στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικές μηχανές? Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, αναφέροντας πως οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται είναι οι ηλεκτρικές και οι επαναφορτιζόμενες. Το μεγάλο πλεονέκτημα των μηχανών μπαταρίας είναι πως μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και με απώλεια ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα δε φέρουν καλώδιο και άρα δε δεσμεύεται η εμβέλεια εργασίας μας.ΚΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών κατηγοριών, βάσει των οποίων θα πρέπει να κάνουμε την τελική μας επιλογή είναι τα εξής:

Ισχύς: Το σύνηθες χαρακτηριστικό που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης δύο ηλεκτρικών συσκευών. Η μεγαλύτερη ισχύς ενός μοτέρ συνεπάγεται με περισσότερες στροφές, άρα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.
Πλάτος κοπής: Αναφέρεται στο πλάτος της λεπίδας που φέρει κάθε μοντέλο. Μεγαλύτερο πλάτος συνεπάγεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σημαντικά μειωμένο χρονικό διάστημα.
Ταχύτητα κοπής: Μεγάλη ταχύτητα κοπής συνεπάγεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, άρα και καλύτερα αποτελέσματα κουρέματος.
Επίπεδο θορύβου: Αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό και είναι λογικό αν σκεφτούμε πως μια αρκετά θορυβώδης κουρευτική μηχανή θα εκνευρίσει και εμάς, αλλά και τα ζωντανά μας.
Προστασία υπερθέρμανσης: Οι επαγγελματικές μηχανές έχουν ενσωματωμένο σύστημα προστασίας που προκαλεί σβήσιμο της μηχανής σε περίπτωση υπερθέρμανσης για αποφυγή βλάβης.
Σχεδιασμός: Να προτιμάτε τις εργονομικά σχεδιασμένες κουρευτικές μηχανές που παρέχουν άνετο κράτημα και ευκολία στη χρήση τους.ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

- Αν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μηχανή, συμβουλευτείτε πρώτα κάποιο πιο έμπειρο άτομο για να σας βοηθήσει στον τρόπο λειτουργίας της.
- Μην παραξενευτείτε αν στην αρχή το άλογο δεν κάθεται ήρεμο όταν πάτε να το κουρέψετε. Είναι απόλυτα φυσιολογική μια τέτοια αντίδραση και δε σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος.
- Προσέξτε ώστε να μην είναι υπερβολική η δύναμη που ασκείτε στη μηχανή κατά τη διάρκεια του κουρέματος καθώς ελοχεύει κίνδυνος να τραυματίσετε άθελά σας το άλογο.
- Κατά τη διάρκεια του κουρέματος, να είστε πολύ προσεκτικοί και φιλικοί με το ζώο, έτσι ώστε να συνηθίσει και να μη φοβάται την όλη διαδικασία.
- Προτείνεται η χρήση μάσκας και γυαλιών προστασίας έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη εισπνοή ή ακόμα και μόλυνση από τις τρίχες που αιωρούνται κατά το κούρεμα.

ΥΓ: Η τελική επιλογή αγοράς μιας κουρευτικής μηχανής θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των κουρευτικών μας μηχανών πατώντας ΕΔΩ:

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.