Επιθυμείτε να κουρέψετε τη γάτα σας αλλά για διάφορους λόγους, προσωπικούς ή οικονομικούς, δε θέλετε να το αναλάβει κάποιος άλλος? Κανένα πρόβλημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προχωρήσετε στην αγορά μιας κουρευτικής μηχανής, ειδικά κατασκευασμένης για γάτες.

Η αγορά μιας κουρευτικής μηχανής γατών βέβαια μπορεί να ακούγεται απλή υπόθεση, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Δε μπορεί να συγκριθεί με την αγορά μιας κουρευτικής μηχανής για ανθρώπους. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αγορά κάποιου προϊόντος και αρκετές ακόμα για τη σωστή χρήση του. Εμείς, προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τις σημαντικότερες από αυτές σε δυο μικρές λίστες, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ)

- Πριν προχωρήσετε σε αγορά κουρευτικής μηχανής, φροντίστε να μάθετε όσα πιο πολλά μπορείτε για τη ράτσα της γάτας σας.
- Προτείνουμε να ενημερωθείτε και από τον κτηνίατρο σας σχετικά με το πότε, το πώς και το αν θα πρέπει να την κουρεύετε.
- Επειδή η γάτα είναι πιο δύσκολο ζώο σε σύγκριση με τους σκύλους, καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι υπερβολές.
- Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον απαραίτητο καλλωπισμό στην οπίσθια χώρα ώστε να μην ακουμπάει το τρίχωμα τις ακαθαρσίες τους.
- Σημαντικός λόγος κουρέματος είναι επίσης αν η γάτα έχει παράσιτα, επομένως θα πρέπει να κουρευτεί αλλά και να λουστεί.
- Προσπαθήστε να αγοράσετε κάτι καλό και αξιόπιστο. Άλλωστε, ασφαλώς θέλετε το καλύτερο για το μικρό σας φίλο.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

Εφόσον λοιπόν έχετε πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην αγορά μιας κουρευτικής μηχανής. Στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικές μηχανές. Οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται είναι οι ηλεκτρικές και οι επαναφορτιζόμενες. Το μεγάλο πλεονέκτημα των μηχανών μπαταρίας είναι πως μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και με απώλεια ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα δε φέρουν καλώδιο και άρα δε δεσμεύεται η εμβέλεια εργασίας μας.

Τα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών κατηγοριών, βάσει των οποίων θα πρέπει να κάνουμε την τελική μας επιλογή είναι τα εξής:

  • Ισχύς: Το σύνηθες χαρακτηριστικό που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης δύο συσκευών. Η μεγαλύτερη ισχύς ενός μοτέρ συνεπάγεται με περισσότερες στροφές, άρα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.
  • Πλάτος κοπής: Αναφέρεται στο πλάτος της λεπίδας που φέρει κάθε μοντέλο. Μεγαλύτερο πλάτος συνεπάγεται με γρήγορα αποτελέσματα σε σημαντικά μικρό χρονικό διάστημα. Προσοχή ωστόσο στις άκρες της. 
  • Ταχύτητα κοπής: Μεγάλη ταχύτητα κοπής συνεπάγεται με πιο ακριβή αποτελέσματα άρα και καλύτερη εμφάνιση του κατοικιδίου σας.
  • Επίπεδο θορύβου: Αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό και είναι λογικό αν σκεφτούμε πως μια αρκετά θορυβώδης κουρευτική μηχανή θα εκνευρίσει και εμάς, αλλά και τη γάτα μας.
  • Προστασία υπερθέρμανσης: Οι επαγγελματικές μηχανές έχουν ενσωματωμένο σύστημα προστασίας που προκαλεί σβήσιμο / παύση της μηχανής σε περίπτωση υπερθέρμανσης για αποφυγή βλάβης. 
  • Σχεδιασμός: Να προτιμάτε τις εργονομικά σχεδιασμένες κουρευτικές μηχανές που παρέχουν άνετο κράτημα και ευκολία στη χρήση τους.
  • Καταλληλότητα τριχώματος: Υπάρχουν μηχανές που είναι κατάλληλες για αραιό τρίχωμα και άλλες που είναι για πυκνό τρίχωμα. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή βάσει της ράτσας της γάτας σας.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΣ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ)

- Αν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μηχανή, συμβουλευτείτε πρώτα κάποιο πιο έμπειρο άτομο για να σας βοηθήσει στον τρόπο λειτουργίας της.
- Μην παραξενευτείτε αν αρχικά η γάτα σας δεν κάθεται ήρεμη όταν πάτε να την κουρέψετε. Είναι απόλυτα φυσιολογική μια τέτοια αντίδραση και δε σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος.
- Προσέξτε ώστε να μην είναι υπερβολική η δύναμη που ασκείτε στη μηχανή κατά τη διάρκεια του κουρέματος καθώς ελοχεύει κίνδυνος να τραυματίσετε άθελά σας το ζωντανό.
- Κατά τη διάρκεια του κουρέματος, να είστε πολύ προσεκτικοί και φιλικοί με το ζώο, έτσι ώστε να συνηθίσει και να μη φοβάται την όλη διαδικασία.
- Προτείνεται η χρήση μάσκας και γυαλιών προστασίας έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη εισπνοή ή ακόμα και μόλυνση από τις τρίχες που αιωρούνται κατά το κούρεμα.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς μιας κουρευτικής μηχανής θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας πατώντας ΕΔΩ

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.