Το κρασοβάρελο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο προϊόν για τους ερασιτέχνες οινοποιούς οι οποίοι επιθυμούν μια αξιόπιστη λύση αποθήκευσης του παραγόμενου κρασιού τους για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς ενός κρασοβάρελου. Τα σημαντικότερα εξ'αυτών θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε στην παρακάτω λίστα.

Ξύλινα κρασοβάρελα για επαγγελματίες buy in Κοζάνη on Ελληνικά

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΟΒΑΡΕΛΩΝ

Μέγεθος: Αναλόγως του χώρου στο οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε το κρασοβάρελο, πρέπει να επιλέξουμε αντίστοιχα και το προϊόν του κατάλληλου μεγέθους. Δεν είναι ούτε όλοι οι χώροι, ούτε όλες οι ανάγκες ίδιες, επομένως θέλει προσεκτική επιλογή.

Χωρητικότητα: Η χωρητικότητα ενός κρασοβάρελου εξαρτάται -όπως είναι απόλυτα λογικό φυσικά- από το μέγεθός του. Όσο μεγαλύτερο μέγεθος, τόσο μεγαλύτερη και η χωρητικότητά του. Προσπαθήστε να κάνετε σωστή επιλογή βασισμένοι στις ανάγκες σας.

Υλικά κατασκευής: Τα περισσότερα κρασοβάρελα του εμπορίου έχουν κυρίως σώμα από πλαστικό ή ειδικό ξύλο, κατάλληλα υλικά για επαφή με τρόφιμα, ενώ σε κάποια μοντέλα υπάρχει και επιπλέον ενίσχυση ΙΝΟΧ στεφανιών για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

Τύπος κατασκευής: Δύο είναι οι βασικότεροι τύπου κατασκευής ενός κρασοβάρελου. Τα κρασοβάρελα είναι ή οριζόντια με την κάνουλα στον έναν εκ των δύο "πάτους", ή κάθετα με την κάνουλα στο κάτω μέρος της πλάγιας πλευράς του προϊόντος.

Μέγεθος καπακιού: Ένα ακόμα τεχνικό χαρακτηριστικό που ελέγχουμε είναι το μέγεθος του καπακιού, το οποίο επηρεάζει το χρόνο που ένα βαρέλι γεμίζει και λογικό, αφού όσο μεγαλύτερη είναι η τρύπα, τόσο γρηγορότερα γίνεται αυτό ενώ όσο μικρότερη, τόσο πιο αργά.

Είδος κάνουλας: Οι κάνουλες των κρασοβάρελων είναι κυρίως από ορείχαλκο αλλά υπάρχουν και επιλογές με ανοξείδωτο χάλυβα, ο οποίος σαφώς είναι πιο ανθεκτικός από οτιδήποτε άλλο τόσο στη χρήση όσο και στο χρόνο. Στην κάνουλα επίσης διαφέρει και το μέγεθος, καθώς υπάρχουν 1/2'', 3/4'', 1'' κλπ

Πιστοποιήσεις: Από τη στιγμή που μιλάμε για προϊόν το οποίο έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, πρέπει απαραίτητα κατά την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος να λάβετε και τα απαραίτητα πιστοποιητικά, είτε ελληνικά (πχ ΓΧΚ) είτε διεθνή.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι το χρώμα. Τα συνηθέστερα χρώματα των κρασοβάρελων είναι το καφέ (τύπου απομίμηση ξύλου), το μαύρο και το γκρι, ωστόσο κατόπιν παραγγελίας μπορείτε να το έχετε σε όποιο χρώμα θέλετε.

Βαρέλια ξύλινα GARBELLOTTO Ιταλίας Εγκαταστάσεις εταιρείας κατασκευής  ξύλινων βαρελιών και δεξαμενών κρασιού Garbellotto Ψήσιμο ξύλινης δεξαμενής  κρασιού Garbellotto Ψήσιμο ξύλινου βαρελιού κρασιού (κρασοβάρελου)  Garbellotto Κατασκευή ...


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός κρασοβάρελου, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.