Ένα από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που βρίσκει κανείς σε διάφορα συνεργεία και βουλκανιζατέρ, είναι η ξαπλώστρα συνεργείου. Κι όχι άδικα, αφού αποτελεί ένα χρήσιμο και πρακτικό προϊόν που μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο ενός ερασιτέχνη ή επαγγελματία μάστορα.

Πάντως, μια τέτοιου είδους ξαπλώστρα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για οικιακή χρήση σε αποθήκες, γκαράζ κλπ. Τί πρέπει όμως να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μια τέτοια ξαπλώστρα? Ποια είναι τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα? Στα άνωθεν ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο παρόν άρθρο σύντομα και περιεκτικά.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Διαστάσεις: Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς θα πρέπει να προσαρμόσουμε την επιλογή αναλόγως των αναγκών μας, μιας και εμπόριο κυκλοφορούν διαφόρων ειδών και μεγεθών ξαπλώστρες.
  • Αντοχή: Επίσης πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, αν όχι το σημαντικότερο, καθώς αναφέρται στο συνολικό βάρος που μπορεί να σηκώσει το προϊόν. Δε ζυγίζουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και ως εκ τούτου δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι ξαπλώστρα ίδιας αντοχής. 
  • Αριθμός τροχών: Οι περισσότερες ξαπλώστρες του εμπορίου είναι εξοπλισμένες από 4 έως 6 ρόδες, που προσδίδουν σταθερότητα στην ξαπλώστρα και οι οποίες βοηθάνε ιδιαίτερα το χρήστη στη μετακίνησή της.
  • Υλικά κατασκευής: Οι περισσότερες ξαπλώστρες έχουν συνδυασμό υλικών κατασκευής. Συνηθέστερες είναι οι μεταλλικές και οι πλαστικές. Εξυπακούεται πως οι μεταλλικές έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και τη χρήση.
  • Σχεδιασμός: Στο εμπόριο υπάρχουν διάφοροι τύποι ξαπλώστρας, με διαφορετικές δυνατότητες η κάθε μια. Υπάρχουν πτυσσόμενες, σπαστές, με ή χωρίς μαξιλαράκι στο μέρος του κεφαλιού, θήκες στις άκρες για τοποθέτηση εργαλείων κλπ, Επιλέξτε βάσει των δικών σας αναγκών και απαιτήσεων.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

ΥΓ: Η τελική επιλογή αγοράς μιας ξαπλώστρας συνεργείου θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τις επιλογές μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.