Η μηχανή αποπτίλωσης, γνωστή πιο απλά στο ευρύ κοινό και ως "ξεπουπουλιάστρα" είναι ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που αφαιρεί σε ελάχιστο χρόνο τα πούπουλα από κάθε είδους πουλερικό.

Ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω σας μια για πάντα την επίπονη και πολύωρη διαδικασία ξεπουπουλιάσματος που μέχρι στιγμής κάνατε με τα χέρια σας. Οι ξεπουπουλιάστρες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές. Κι όχι άδικα, αφού μπορούν να σας απαλλάξουν εύκολα και γρήγορα από τα πούπουλα των πουλερικών σας, παρέχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι περισσότερες ξεπουπουλιάστρες της αγοράς λειτουργούν με τον ίδιο απλό τρόπο: Αρχικά, αφού έχουμε σκοτώσει το πουλερικό, το τοποθετούμε για λίγη ώρα σε ζεστό νερό για να μουλιάσει. Στη συνέχεια το τοποθετούμε μέσα στη μηχανή την οποία και ενεργοποιούμε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποπτίλωσης. Κατά τη διάρκεια αυτής, προτείνεται η ταυτόχρονη χρήση νερού για ακόμα καλύτερο και γρηγορότερο καθαρισμό. Μετά από λίγη ώρα και αφού διαπιστώσουμε ότι το πουλερικό έχει καθαρίσει στο βαθμό που θέλουμε, σβήνουμε τη μηχανή και το αφαιρούμε προσεκτικά από τον κάδο της. 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Πριν την αγορά μιας ξεπουπουλιάστρας, υπάρχουν κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να εστιάσουμε έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα εξής:

Ισχύς μοτέρ: Η ισχύς του ηλεκτρομοτέρ είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης μεταξύ προϊόντων. Μεγαλύτερη ισχύς σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση, άρα και καλύτερα αποτελέσματα.

Ποσοστό αποπτίλωσης: Ουσιαστικά αυτό το χαρακτηριστικό έχει να κάνει με το πόσο "καθαρό" από πούπουλα θα βγει το πουλερικό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ξεπουπουλιάσματος. Να προτιμάτε προϊόντα με ποσοστό αποπτίλωσης >95%.

Χωρητικότητα κάδου: Τα περισσότερα μοντέλα αποπτιλωτών που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν χωρητικότητα 1-5 πουλερικά κατά μέσο όρο. Μεγαλύτερη χωρητικότητα σημαίνει γρηγορότερα αποτελέσματα με περισσότερα πουλερικά σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Δυνατότητα παροχής νερού: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, οι κατασκευαστικές εταιρείες των μηχανών αποπτίλωσης προτείνουν κατά τη διάρκεια του ξεπουπουλιάσματος να ρίχνουμε στα πουλερικά νερό έτσι ώστε να ενισχύσουμε τον καθαρισμό τους. Συνήθως οι καταναλωτές ρίχνουν νερό από πάνω με ένα λάστιχο, ωστόσο υπάρχουν και μοντέλα που διαθέτουν ενσωματωμένο μηχανισμό παροχής νερού.

Δάκτυλα αποπτίλωσης: Συνήθως τα δάκτυλα αποπτίλωσης με τα οποία είναι εξοπλισμένες οι περισσότερες ξεπουπουλιάστρες της αγοράς χρησιμοποιούνται για αποπτίλωση κότας, πάπιας, χήνας και λοιπών πουλερικών παροιμοίου μεγέθους και όχι για αποπτίλωση μικρότερων πουλερικών όπως ορτυκιών, περιστεριών κλπ. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν κάποια μοντέλα που μπορούν να δεχθούν και να λειτουργήσουν και με τα δύο είδη δακτύλων, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.Βάσει των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να προχωρήσετε στην αγορά μιας ξεπουπουλιάστρας. Η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και φυσικά βάσει του χρηματικού ποσού που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.