Η μπετονιέρα αποτελεί ένα μηχάνημα που συναντάει κανείς σε κάθε κατασκευή οικοδομών, αλλά και σε άλλες μικρότερες βιομηχανικές εργασίες. Βοηθάει στην ταχεία παραγωγή μπετού διευκολύνοντας έτσι την όποια ανάγκη προκύψει.

Γενικά, με τον όρο "μπετονιέρα" εννοούμε τόσο το κλασικό μικρό μηχάνημα ανάμειξης τσιμέντου, όσο και τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα στο πίσω μέρος τους με ένα μεγάλο περιστρεφόμενο κάδο όπου γίνεται η επεξεργασία, η παραγωγή αλλά και η επιτόπια μεταφορά του μπετού.Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε μόνο με την πρώτη κατηγορία αναλύοντας τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει κανείς να έχει στο νου του πριν προχωρήσει στην αγορά κάποιου προϊόντος, ώστε να βεβαιωθεί ότι έχει κάνει τη καλύτερη δυνατή επιλογή.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Τύπος ενέργειας: Οι δύο βασικές κατηγορίες μπετονιέρας που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι ηλεκτρικές και οι βενζινοκίνητες. Οι βενζινοκίνητες ασφαλώς είναι πιο ισχυρές από τις ηλεκτρικές και έχουν μεγαλύτερη απόδοση, ωστόσο είναι λιγότερο προσιτές οικονομικά.
  • Ισχύς: Ανεξαρτήτως τύπου ενέργειας, η ισχύς αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά μιας μπετονιέρας. Μεγαλύτερη ισχύς συνεπάγεται και με ισχυρότερο μοτέρ.
  • Ταχύτητα περιστροφής: Αν μια μπετονιέρα έχει μεγάλη ταχύτητα περιστροφής, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα δημιουργήσει το μείγμα που επιθυμούμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με μια άλλη πιο αργή.
  • Χωρητικότητα κάδου: Και αυτό είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει ένας κάδος μιας μπετονιέρας, τόσο περισσότερο μείγμα θα ετοιμάζεται, άρα θα έχουμε χρονικά λιγότερες παύσεις και μικρότερο κόπο.
  • Βάρος: Το βάρος μιας μπετονιέρας συνήθως εξαρτάται από την χωρητικότητα του κάδου της. Μεγαλύτερη χωρητικότητα συνεπάγεται και με μεγαλύτερο συνολικό βάρος. Το καλό είναι πως το 99% των προϊόντων που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά είναι εξοπλισμένα με ρόδες, παρέχοντας έτσι ευκολία στη μεταφορά τους.
  • Πάχος κάδου: Το πάχος του κάδου επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ανθεκτικότητα μιας μπετονιέρας στο χρόνο. Αν για παράδειγμα πέσει κατά λάθος κάτι βαρύ πάνω του, μια μπετονιέρα με κάδο μεγάλου πάχους θα αντέξει πολύ περισσότερο από μια με πιο λεπτό πάχος.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
ΥΓ: Η τελική επιλογή αγοράς μιας μπετονιέρας, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τις επιλογές μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.