Αν θέλετε να αλέσετε τις ζωοτροφές σας εύκολα, γρήγορα και πάνω απ'όλα με ασφάλεια, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε έναν ηλεκτρικό μύλο άλεσης ζωοτροφών.

Ο μύλος αυτός αποτελεί ένα εξαιρετικό πολυχρηστικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να αλέσετε σπόρους διαφόρων ειδών όπως πχ καλαμπόκι, σκληρό ή μαλακό σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, ρύζι, σίκαλη, φασόλια κλπ, ενώ με το κατάλληλο κόσκινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αλεύρι ή ζάχαρη-άχνη. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διαφόρων ειδών ηλεκτρικοί μύλοι αλέσεως με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, τα οποία και θα καταγράψουμε στο παρόν άρθρο σε μια προσπάθεια να προσανατολιστεί το καταναλωτικό κοινό και να μπορέσει να καταλήξει στο μοντέλο που καλύπτει πλήρως την ανάγκη του καθενός.


ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Ισχύς: Αποτελεί το συνηθέστερο τεχνικό χαρακτηριστικό με το οποίο συγκρίνουμε ηλεκτρικά προϊόντα ίδιας κατηγορίας. Όσο μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ εμφανίζεται να έχει ένα προϊόν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοση του ηλεκτρομοτέρ του.
  • Απόδοση: Είναι από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε βάση πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός ηλεκτρικού μύλου άλεσης. Αναφέρεται στα κιλά των σπόρων που μπορεί να ικανοποιήσει το εκάστοτε μηχάνημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το χαρακτηριστικό της απόδοσης καταγράφεται σε kg/h.
  • Υλικά κατασκευής: Τα πιο οικονομικά μοντέλα έχουν σώμα και χοάνη από πλαστικό. Στο εμπόριο ωστόσο κυκλοφορούν διάφοροι άλλοι συνδυασμοί υλικών όπως πχ πλαστικό σώμα με μεταλλική χοάνη, μεταλλικό σώμα και χοάνη, full inox σώμα και χοάνη κλπ.
  • Χωρητικότητα δοχείου: Η χωρητικότητα του δοχείου του μύλου είναι επίσης πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει ένα δοχείο, τόσο λιγότερες παύσεις θα κάνει ο χρήστης ώστε να το αδειάζει και να κάνει πάλι τη διαδικασία από την αρχή.
  • Εφαρμογή κόσκινων: Οι περισσότεροι μύλοι διατίθενται με κόσκινα διαφόρων μεγεθών. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να ελέγξετε αν το κόσκινο που πληροί τις ανάγκες σας (εξαρτάται από τους σπόρους που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε) εφαρμόζει στο εκάστοτε μοντέλο.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΥΓ1: Η επιλογή αγοράς ενός ηλεκτρικού μύλου άλεσης ζωοτροφών θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η τελική επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός.

ΥΓ2: Αν είστε ερασιτέχνες και αποφασίσατε να ασχοληθείτε για πρώτη φορά με αυτό το αντικείμενο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο ώστε να πάρετε μια γεύση για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρικών μύλων άλεσης, ο οποίος είναι πραγματικά πολύ απλός. Μπορείτε τέλος να δείτε την γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.