Το νάυλον εδαφοκάλυψης, γνωστό αλλιώς και ως γεωύφασμα, αποτελεί ένα προϊόν το οποίο μπορεί μέχρι πριν λίγο καιρό να ήταν γνωστό περισσότερο σε επαγγελματίες αγρότες και καλλιεργητές, ωστόσο πλέον φαίνεται πως όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες δείχνουν να το προτιμούν εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα όσα προσφέρει.

Τα νάυλον εδαφοκάλυψης χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό του εδάφους αλλά και για έλεγχο ζιζανίων και αγριόχορτων. Τα περισσότερα είναι άριστης κατασκευής και αποδεδειγμένα ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση. Εμποδίζουν τις ακτίνες του ηλίου και προλαμβάνουν την ανάπτυξη ζιζανίων ενώ παράλληλα επιτρέπουν την εισροή του νερού, του αέρα και των θρεπτικών ουσιών. Επίσης, διατηρούν τις θερμοκρασίες εδάφους σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα και την υγρασία στο έδαφος καθώς παρέχει εξοικονόμηση νερού. Γενικά, τα γεωυφάσματα είναι ιδανικά για μποστάνια, οργάνωση κήπου και λοιπές εφαρμογές βαριάς χρήσης, ωστόσο υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά κάποιου προϊόντος.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΩΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

Διαστάσεις: Τα νάυλον εδαφοκάλυψης ποικίλλουν σε διαστάσεις μεταξύ τους και υπάρχουν πραγματικά ατελείωτες επιλογές για τους καταναλωτές, από πολύ μικρά ρολά, μέχρι και μεγέθη για να καλύψουν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι για να κάνει ο καταναλωτής την καλύτερη επιλογή που να καλύπτει τις ανάγκες του.

Πάχος: Κυρίως αναλόγως υλικού και μεγέθους ποικίλλει και το πάχος των νάυλον εδαφοκάλυψης που κυκλοφορούν στην αγορά. Το πάχος των περισσότερων γεωυφασμάτων ξεκινάνε από λιγότερο του ενός εκατοστού και φτάνουν ακόμα και πάνω από δύο εκατοστά.

Βάρος: Το βάρος ενός νάυλον εδαφοκάλυψης μετράται σε gr/m². Εξυπακούεται πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα ρολό, τόσο μεγαλύτερο είναι και το βάρος του, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, το βάρος που εννοούμε εξαρτάται από την πυκνότητα του εκάστοτε γεωυφάσματος.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι το χρώμα. Τα δίχτυα σκίασης που διατίθενται στο εμπόριο είναι σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ή του προσωπικού σας γούστου.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός γεωυφάσματος, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.