Ο Ολοκληρωμένος Οδηγός για την Επιλογή του Κατάλληλου Παλμικού Τριβείου για τις Ανάγκες σας

Εισαγωγή

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα παλμικό τριβείο αλλά αισθάνεστε σαν να είστε παγιδευμένοι ανάμεσα στις πολλές επιλογές που υπάρχουν στην αγορά; Η επιλογή του σωστού τριβείου παλάμης μπορεί να είναι μια προκλητική εργασία, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε. Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε τους διάφορους τύπους παλμικών τριβείων και θα σας παρέχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε μια ενημερωμένη απόφαση.

Το παλμικό τριβείο αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, πρακτικό και εύκολο στη χρήση τόσο από επαγγελματίες, όσο και από ερασιτέχνες χρήστες. Αναλόγως κατηγορίας μοντέλου είναι κατάλληλο για λείανση μεγάλων επιφανειών, γωνιών και ακμών, καμπύλων επιφανειών κλπ.

Πριν προχωρήσουμε στην καταγραφή και την ανάλυση των διαφορετικών ειδών τριβείων που υπάρχουν όσον αφορά τον τύπο ενέργειάς τους, θα πρέπει αρχικά να καταγράψουμε τις βασικότερες κατηγορίες τριβείων αλλά και τις εφαρμογές για τις οποίες έχει κατασκευαστεί το εκάστοτε προϊόν της εκάστοτε κατηγορίας. Μπορείτε να δείτε λοιπόν τις βασικότερες κατηγορίες τριβείων και τον τομέα καταλληλότητάς τους στην αναλυτική εικόνα που ακολουθεί:

Παλμικό τριβείο: Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • έκκεντρο τριβείο
  • τριβείο δέλτα
  • πολυτριβείο
  • έκκεντρο παλμοπεριστροφικό τριβείο
  • ταινιολειαντήρας
παλμικό τριβείο αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο

Αφού είδαμε λοιπόν τις βασικότερες κατηγορίες τριβείων και τον τομέα καταλληλότητάς του καθενός από αυτά, πάμε τώρα να δούμε και τις υποκατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται βάση του τύπου ενέργειάς τους, καθώς επίσης και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα κάθε μιας από αυτές.

Παλμικό τριβείο – Τύπος ενέργειας

1) Ηλεκτρικά τριβεία

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε τα τριβεία εκείνα που χρειάζονται τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε είναι το βάρος, η ισχύς και οι στροφές του ηλεκτρομοτέρ, το μέγεθος της βάσης -άρα και του γυαλόχαρτου- τον συνολικό αριθμό παλμών, το μήκος του καλωδίου και γενικότερα τα υλικά κατασκευής του (περισσότερο του κυρίως σώματος, της χειρολαβής και της βάσης του).

Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών εργαλείων είναι αρκετά: είναι αρκετά πιο οικονομικά σε σχέση με τα εργαλεία μπαταρίας / αέρος και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες χρήστες, ωστόσο τα αρνητικά τους είναι ότι η χρήση τους περιορίζεται από την ύπαρξη τροφοδοσίας ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα το ηλεκτρικό καλώδιο επηρεάζει τη μετακίνησή του στο χώρο εργασίας μειώνοντας έτσι την ευχέρεια κινήσεων του χρήστη.

 

2) Επαναφορτιζόμενα τριβεία μπαταρίας

Μια αρκετά ανερχόμενη κατηγορία τριβείων είναι αυτή των επαναφορτιζόμενων. Λέμε ανερχόμενη, καθώς τα τριβεία μπαταρίας δεν είναι κάτι το πρωτότυπο, ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες στρέφονται πλέον στην αγορά ενός τέτοιου εργαλείου σε σχέση με το παρελθόν, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της μπαταρίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε στα προϊόντα μπαταρίας είναι τα volt, η χωρητικότητα, η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας, το βάρος, το μέγεθος της βάσης -άρα και του γυαλόχαρτου- τον συνολικό αριθμό παλμών και γενικότερα τα υλικά κατασκευής του (περισσότερο του κυρίως σώματος, της χειρολαβής και της βάσης του).

Στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε καθώς η χρήση τους δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ χάρη στη μπαταρία ο χρήστης απαλλάσσεται από την ύπαρξη οποιουδήποτε καλωδίου επομένως έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Τα επαναφορτιζόμενα τριβεία μπαταρίας είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με τα ηλεκτρικά, όπως επίσης και λίγο πιο βαριά λόγω του δεδομένου επιπλέον βάρους της μπαταρίας.

 

3) Πνευματικό τριβείο αέρος

Η τρίτη και τελευταία κατηγορία τριβείων περιλαμβάνει τα πνευματικά εργαλεία αέρος. Αν και δεν είναι και τόσο συνηθισμένη κατηγορία, τουλάχιστον στην ελληνική αγορά, έχουν αρκετά πλεονεκτήματα και χρησιμοποιούνται περισσότερο από γνώστες και έμπειρους χρήστες. Τα προϊόντα αυτά χρειάζονται οπωσδήποτε πηγή αέρος για να χρησιμοποιηθούν (πχ αεροσυμπιεστής) και χρησιμοποιούνται κυρίως για πιο βαριά και επαγγελματική χρήση από ειδικούς του αντικειμένου. Τα εργαλεία αέρος είναι δυνατά, ασφαλή, αξιόπιστα και ιδανικά για χρήση από επαγγελματίες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε στα προϊόντα αυτά είναι η απόδοση (κατανάλωση αέρα), το βάρος, το μέγεθος της βάσης -άρα και του γυαλόχαρτου- τον συνολικό αριθμό παλμών και γενικότερα τα υλικά κατασκευής του (περισσότερο του κυρίως σώματος, της χειρολαβής και της βάσης του). Το αρνητικό τους είναι ότι εκ φύσεως χρειάζονται για να λειτουργήσουν αρκετό όγκο και μεγάλη πίεση παροχής αέρα, καθώς επίσης και συχνότερη και πιο προσεκτική συντήρηση.

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός τριβείου θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τα προϊόντα μας πατώντας ΕΔΩ 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *