Αν υπάρχει ένα απαραίτητο είδος για κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία εργάτη, αυτό είναι το παντελόνι εργασίας. Πώς όμως θα επιλέξουμε το προϊόν που μας καλύπτει περισσότερο και ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση? Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουμε στο παρόν άρθρο.

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Βάρος: Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, και εύλογα ίσως, "μα πόσο ρόλο μπορεί να παίζει το βάρος ενός παντελονιού?". Κι όμως, σε βάθος χρόνου σε πολύωρες εργασίες, το βάρος παίζει ρόλο και είναι εύκολα αντιληπτό από κάποιον επαγγελματία. Το σύνηθες βάρος των παντελονιών εργασίας κυμαίνεται ανάμεσα στα 200-400gr/m2.
 • Υλικά κατασκευής: Τα περισσότερα παντελόνια είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, ελαστάν, νάυλον κλπ, με τα περισσότερα να αποτελούνται από ένα μείγμα των παραπάνω. Τα πιστοποιημένα παντελόνια είναι εργονομικά σχεδιασμένα για άνετη εφαρμογή χωρίς να αφήνουν ερεθισμούς στο δέρμα.
 • Πολυχρηστικότητα: Υπάρχουν παντελόνια εργασίας πολλών διαφορετικών ειδών. Παντελόνια βαμβακερά, τζιν, με ή χωρίς τιράντες κλπ. Τα πιο πολυχρηστικά είναι τα παντελόνια με αφαιρούμενα μέρη καθώς μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά είδη (πχ αφαιρούμενες τιράντες, αφαιρούμενο κάτω μέρος ώστε να μετατρέπεται σε βερμούδα κλπ).
 • Αποθήκευση εργαλείων: Να προτιμάτε παντελόνια με πολλές θήκες και τσέπες, δηλαδή εκτός των κλασσικών τεσσάρων (αριστερά, δεξιά και πίσω) ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ταυτοχρόνως το δυνατόν περισσότερα εργαλεία. Υπάρχουν πχ παντελόνια με θήκες για κινητά, για μετροταινίες, για σφυριά, ακόμα και για επιγονατίδες.
 • Αντοχή: Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσουμε παντελόνια εργασίας ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση, την τριβή, τις πιτσιλιές υγρών κλπ. Στα παντελόνια υπάρχουν ενδείξεις αδιαβροχοποίησης και ανθεκτικότητας (αναφέρονται σαν κατηγορίες ασφαλείας). Υπάρχουν βέβαια και παντελόνια ειδικά κατασκευασμένα για συγκεκριμένες εργασίες πχ για χημικούς, για υλοτόμους, για πυροσβέστες κλπ
 • Μέγεθος: Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο τύπο σώματος και όπως συμβαίνει σε όλα τα είδη ρούχων, στον καθένα ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Ενδεικτικά θα σας παραθέσουμε δύο φωτογραφίες με μεγεθολόγια ώστε να συγκρίνετε και να βγάλετε ένα τελικό συμπέρασμα σχετικά με το μέγεθος που σας ταιριάζει.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 1. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, βασισμένοι στις δικές σας ανάγκες
 2. Δώστε ιδιαίτερη βάση στα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής του κάθε προϊόντος
 3. Προσέξτε την επιλογή μεγέθους, ώστε να είστε άνετοι στις κινήσεις κατά την εργασία σας
 4. Δώστε ιδιαίτερη βάση στις οδηγίες καθαρισμού του εκάστοτε προϊόντος - ΔΕΝ είναι όλα ίδια
 5. Το παντελόνι εργασίας αποτελεί τον καλύτερό σας σύμμαχο και αξίζει να αγοράσετε κάτι ποιοτικό
 6. Να προτιμάτε πιστοποιημένα παντελόνια εργασίας συγκεκριμένων προδιαγραφών και χαρακτηριστικών

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε το παντελόνι εργασίας που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.