Ένα από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών αλλά κυρίως εξωτερικών χώρων τα οποία προτιμούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές κυρίως κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, είναι σαφώς η πέργκολα.

Η πέργκολα χρησιμοποιείται για στολισμό και διακόσμηση αλλά και για την ανάδειξη αναρριχώμενων φυτών σε πολλούς διαφορετικούς χώρους όπως μπαλκόνια, τοίχους, κιόσκια, κήπους κλπ κι όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε χάρη στην ιδιαίτερα προσιτή από οικονομικής άποψης τιμή του να το προμηθευτεί και να προσδώσει στο χώρο του μια όμορφη και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία μπορούμε να δώσουμε έμφαση πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς μιας πέργκολας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υλικό:Οι περισσότερες πέργκολες που κυκλοφορούν στην αγορά φέρουν κυρίως σώμα από ξύλο ή πλαστικό, ενώ πιο σπάνιες είναι οι μεταλλικές πέργκολες. Σαφώς οι μεταλλικές αλλά και οι ξύλινες πέργκολες είναι πολύ πιο ανθεκτικές στο χρόνο και τη χρήση σε σχέση με τις πλαστικές.

Διαστάσεις: Υπάρχουν πέργκολες σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα "θέλω" του πάντα απαιτητικού καταναλωτικού κοινού. Αναλόγως του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε κάνουμε και την αντίστοιχη επιλογή αγοράς μιας πέργκολας.

Μέγεθος τρυπών: Όλες οι πέργκολες πλέον είναι πτυσσόμενες για ευκολότερη αποθήκευση και μεταφορά. Αναλόγως εταιρείας και τύπου, διαφέρουν και τα μεγέθη των ενδιάμεσων τρυπών. Κάντε την επιλογή αναλόγως της χρήσης αλλά και του προσωπικού σας γούστου.

Πάχος: Υπάρχουν λεπτές αλλά και πιο παχιές πέργκολες. Να προτιμάτε προϊόντα με πλάτος περί τα 25-30mm και ύψος περί τα 6-8mm ώστε να έχουν -θεωρητικά, καθώς όλα εξαρτώνται από τη χρήση αλλά και τις φυσικές συνθήκες- περισσότερη ανθεκτικότητα σε σχέση με τις πιο λεπτές.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι και το χρώμα. Τα πράγματα είναι πιο απλά στις ξύλινες και τις μεταλλικές πέργκολες, ωστόσο οι πλαστικές διατίθενται στο εμπόριο σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ή του προσωπικού σας γούστου.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς μιας πέργκολας, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.