Ένα από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα για τα μπαλκόνια, τα οποία προτιμούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές κυρίως για την αποφυγή ατυχημάτων από μικρά παιδιά ή και κατοικίδια ζωάκια, είναι τα πλέγματα.

Το πλέγμα αυτό είναι κατάλληλο για κάθε μπαλκόνι και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε γωνίες όσο και σε κυκλικές επιφάνειες, χάρη στην προσαρμοστικότητά του. Προτείνουμε την ταυτόχρονη αγορά πλαστικών ή μεταλλικών δετικών για την καλύτερη και πιο ασφαλή τοποθέτησή του, έτσι ώστε να μην είναι "χαλαρό" και να προλαμβάνει διάφορα ατυχήματα που μπορούν να προκύψουν από ρίψη αντικειμένων. Δεν είναι από τα προϊόντα που χρειάζεται να κάνει τρελή έρευνα αγοράς πριν προχωρήσεις στην τελική επιλογή ενός πλέγματος, ωστόσο έχει κάποια λίγα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία αξίζει να εστιάσουμε πριν καταλήξουμε στην τελική επιλογή.


ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υλικό: Τα περισσότερα πλέγματα που κυκλοφορούν στην αγορά φέρουν κυρίως σώμα από πλαστικό σε συνδυασμό με σκληρό πολυαιθυλένιο, γνωστό πιο απλά και ως "HDPE", ενώ πιο σπάνια είναι και τα μεταλλικά πλέγματα, τα οποία δεν προτιμώνται τόσο καθώς είναι πιο επίφοβα όσον αφορά τυχόν τραυματισμούς.

Διαστάσεις: Υπάρχουν πλέγματα μπαλκονιού σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα "θέλω" του πάντα απαιτητικού καταναλωτικού κοινού. Αναλόγως του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε κάνουμε και την αντίστοιχη επιλογή αγοράς ενός πλέγματος.

Μέγεθος τρυπών: Αναλόγως εταιρείας και τύπου, διαφέρουν και τα μεγέθη των ενδιάμεσων τρυπών στο εκάστοτε πλέγμα μπαλκονιού. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διαστάσεις των τρυπών από τα πλέγματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι 1.5x1.5cm. Όσο πιο μικρή είναι η τρύπα τόσο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να περάσει κάποιο μικρό αντικείμενο μέσα από αυτές και να προκαλέσει ζημιά.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι και το χρώμα. Στα μεταλλικά πλέγματα τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά, ωστόσο τα πλαστικά πλέγματα διατίθενται στο εμπόριο σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, έτσι ώστε να γίνει η τελική επιλογή αναλόγως του χώρου αλλά και του προσωπικού γούστου του καθενός (πχ ανέχουμε ξύλινα έπιπλα συνήθως προτιμώνται καφέ πλέγματα, ενώ αν έχουμε αρκετές γλάστρες με φυτά προτιμώνται αντίστοιχα πράσινα πλέγματα κοκ)

Πιστοποιήσεις: Προσπαθήστε να κάνετε επιλογή προϊόντων ειδικής ποιότητας κατασκευής με σταθεροποιητή ακτινοβολίας UV ώστε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και αντοχής στην ηλιακή ακτινοβολία.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός προστατευτικού πλέγματος μπαλκονιού, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.