Η ρόμπα εργασίας αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο ρούχο που καλύπτει ανάγκες τόσο όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα, όσο και στην καθημερινότητά μας, καθώς μπορούμε να το φοράμε εύκολα οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Πώς όμως θα επιλέξουμε το προϊόν που μας καλύπτει περισσότερο και ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση? Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουμε στο παρόν άρθρο.

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Βάρος: Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, και εύλογα ίσως, "μα πόσο ρόλο μπορεί να παίζει το βάρος μιας ρόμπας?". Κι όμως, σε βάθος χρόνου σε πολύωρες εργασίες, το βάρος παίζει ρόλο και είναι εύκολα αντιληπτό από κάποιον επαγγελματία, ειδικά αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στη ρόμπα θα "κουβαλάμε" διάφορα άλλα αντικείμενα και εργαλεία. Το σύνηθες βάρος των ρομπών εργασίας κυμαίνεται ανάμεσα στα 150-400gr/m2.
 • Υλικά κατασκευής: Οι περισσότερες ρόμπες είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, ελαστάν, νάυλον κλπ, με τις περισσότερες να αποτελούνται από ένα μείγμα των παραπάνω. Οι πιστοποιημένες ρόμπες είναι εργονομικά σχεδιασμένες για άνετη εφαρμογή χωρίς να αφήνουν ερεθισμούς στο δέρμα.
 • Πολυχρηστικότητα: Υπάρχουν ρόμπες εργασίας πολλών διαφορετικών ειδών. Βαμβακερές, υφασμάτινες, κλπ. Ει δυνατόν να προτιμάτε ρόμπες με αφαιρούμενα μέρη καθώς μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά είδη ρουχισμού (πχ αφαιρούμενα μανίκια ώστε να μετατρέπεται σε κοντομάνικη, αφαιρούμενες τσέπες κλπ κλπ).
 • Αποθήκευση εργαλείων: Να προτιμάτε ρόμπες με πολλές θήκες και τσέπες, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ταυτοχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Υπάρχουν πχ ρόμπες με έξτρα θήκες για κινητά, για διαφόρων ειδών εργαλεία κλπ.
 • Αντοχή: Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσουμε ρόμπες εργασίας ανθεκτικές στο χρόνο και τη χρήση, την τριβή, τις πιτσιλιές υγρών κλπ. Στα περισσότερα προϊόντα υπάρχουν ενδείξεις αδιαβροχοποίησης και ανθεκτικότητας (αναφέρονται σαν κατηγορίες ασφαλείας). Υπάρχουν βέβαια και ρόμπες ειδικά κατασκευασμένες για συγκεκριμένες εργασίες πχ για χημικούς, για νοσηλευτές, για ιατρούς κλπ
 • Μέγεθος: Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο τύπο σώματος και όπως συμβαίνει σε όλα τα είδη ρούχων, στον καθένα ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Ενδεικτικά θα σας παραθέσουμε δύο φωτογραφίες με μεγεθολόγια ώστε να συγκρίνετε και να βγάλετε ένα τελικό συμπέρασμα σχετικά με το μέγεθος που σας ταιριάζει.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 1. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, βασισμένοι στις δικές σας ανάγκες
 2. Δώστε ιδιαίτερη βάση στα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής του κάθε προϊόντος
 3. Προσέξτε την επιλογή μεγέθους, ώστε να είστε άνετοι στις κινήσεις κατά την εργασία σας
 4. Δώστε ιδιαίτερη βάση στις οδηγίες καθαρισμού του εκάστοτε προϊόντος - ΔΕΝ είναι όλα ίδια
 5. Η ρόμπα εργασίας αποτελεί τον καλύτερό σας σύμμαχο και αξίζει να αγοράσετε κάτι ποιοτικό
 6. Να προτιμάτε πιστοποιημένες ρόμπες εργασίας συγκεκριμένων προδιαγραφών και χαρακτηριστικών

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε τη ρόμπα εργασίας που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας όσον αφορά τα ρούχα εργασίας πατώντας ΕΔΩ

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.