Το σκαλοσκαμπό είναι ένα προϊόν που εμφανισιακά αποτελεί έναν συνδυασμό σκάλας με απλού σκαμπό, εξ'ου και η ονομασία του. Με άλλα λόγια, αποτελεί ουσιαστικά μια ενδιάμεση λύση και απευθύνονται κυρίως για οικιακή χρήση.

Τα σκαλοσκαμπό μπορούν να αποτελέσουν μια "έξυπνη" λύση καθώς χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα συναντάμε τόσο σε σπίτια, όσο και σε αποθήκες, συνεργεία, γκαράζ κλπ.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα "απλό" προϊόν, πριν προχωρήσουμε στην τελική αγορά ενός σκαλοσκαμπό, υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία και πρέπει να ελέγξουμε, ωστε να βεβαιωθούμε ότι η τελική μας επιλογή θα καλύπτει τις ανάγκες μας.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Βάρος: Σίγουρα ένα ελαφρύ σκαλοσκαμπό είναι πιο εύχρηστο, πιο ευέλικτο και εύκολο όσον αφορά τη μεταφορά αλλά και την αποθήκευσή του. Ωστόσο τα ελαφριά σκαλοσκαμπό έχουν πολύ λιγότερη αντοχή σε φορτίο από κάποια άλλα πιο βαριά-στιβαρή.

-Αντοχή: Αναφερθήκαμε προηγουμένως στην αντοχή, δηλαδή το βάρος το οποίο μπορεί να αντέξει ένα σκαλοσκαμπό. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο τεχνικό χαρακτηριστικό το οποίο κοιτάμε πριν αγοράσουμε ένα προϊόν.

-Υλικό κατασκευής: Τα περισσότερα σκαλοσκαμπό της αγοράς είναι κατασκευασμένα από ξύλο, αλουμίνιο ή σίδερο, ή ακόμα και από συνδυασμό αυτών. Σίγουρα, όπως αντιλαμβάνεστε, οι ξύλινες σκάλες είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τις αντίστοιχες των άλλων δύο κατηγοριών, ωστόσο έχουν λιγότερη αντοχή σε φορτίο.

-Αριθμός σκαλοπατιών: Αν θέλετε να κερδίσετε απλά μερικούς πόντους, μπορείτε να στραφείτε στην σκαλοσκαμπό με λίγα σκαλοπάτια. Ωστόσο για πρόσβαση σε μεγαλύτερο ύψος προτείνεται σίγουρα η αγορά ενός μεγαλύτερου σκαλοσκαμπό αρκετών σκαλοπατιών.

-Πλάτος σκαλοπατιών: Μπορεί αρκετοί να το παραβλέπουν, αλλά το πλάτος των σκαλοπατιών μιας σκάλας είναι εξίσου σημαντικό, καθώς θα πρέπει ο χρήστης να στέκεται άνετα σε αυτά ακόμα και με τα δύο του πόδια χωρίς να υπάρχει πρόβλημα χώρου, άρα και δυσκολία κινήσεων.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός σκαλοσκαμπό θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τη γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ.

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.