Τα στηρίγματα φυτών αποτελούν εξαιρετικούς βοηθούς για όλους τους επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες κηπουρούς που επιθυμούν να κάνουν σωστή δουλειά εύκολα και γρήγορα τόσο σε καλλιέργειες, όσο και σε παρτέρια, κήπους, βεράντες κλπ.

Μολονότι ακούγεται κάτι απλό και εύκολο, παρόλα αυτά η επιλογή ενός στηρίγματος φυτού είναι μια διαδικασία που απαιτεί αναζήτηση και ψάξιμο καθώς υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς ενός προϊόντος.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υλικό κορμού: Το υλικό του κυρίως σώματος ενός στηρίγματος φυτού συνήθως είναι μεταλλικό, πλαστικό ή και ξύλινο τύπου μπαμπού. Η κάθε κατηγορία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, ωστόσο να θυμάστε πως το παν είναι η συντήρηση.

Ύψος: Στο εμπόριο κυκλοφορούν στηρίγματα με πολλά διαφορετικά ύψη, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των καταναλωτών, αναλόγως της περίπτωσης. Συγκεκριμένα, το ύψος στα στηρίγματα κυμαίνεται από λίγους πόντους, μέχρι και κοντά στα τρία μέτρα!

Πάχος: Όπως ποικίλει το υλικό κορμού και το ύψος, το ίδιο ισχύει και με το πάχος του εκάστοτε στηρίγματος φυτού, το οποίο κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά μέχρι και κοντά στα δύο εκατοστά, ή και παραπάνω.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι το χρώμα. Τα στηρίγματα φυτών που διατίθενται στο εμπόριο είναι σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ή του προσωπικού σας γούστου. Αυτό βέβαια αφορά κυρίως τα πλαστικά στηρίγματα, καθώς τα μπαμπού και τα μεταλλικά στηρίγματα έχουν τα κλασσικά χρώματα γκρι και καφέ αντίστοιχα.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός στηρίγματος φυτού, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.