Δεν υπάρχει ερασιτέχνης κηπουρός που να μη γνωρίζει τι είναι το σχοινί δενδροκομίας. Ουσιαστικά βοηθάει τα φυτά να στηριχθούν και να έχουν καλύτερη ισορροπία και περισσότερο ελεγχόμενο χώρο ανάπτυξης.

Αν και είναι ένα αρκετά εύκολο προϊόν ως προς την επιλογή του, παρ'όλα αυτά υπάρχουν κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούμε και πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς ενός προϊόντος. 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πάχος: Τα σχοινιά δενδροκομίας διαφέρουν ως προς το πάχος τους, δηλαδή ως προς το πόσο "χοντρά" είναι. Ξεκινάνε συνήθως από το 1mm και μπορούν να φτάσουν έως και τα 7-9mm. Όσο πιο "χοντρά" τόσο πιο ανθεκτικά, αλλά προσοχή γιατί δεν κάνουν όλα τα σχοινιά για όλα τα φυτά.

Μήκος: Όπως το πάχος, έτσι και το μήκος παίζει αναλόγως του προϊόντος. Συνήθως κάποιος ο οποίος χρειάζεται αρκετό σχοινί παίρνει μεγαλύτερου μήκους προϊόν, καθώς βγαίνει και πιο οικονομικά, όταν μιλάμε για σχοινί ίδιου πάχους. Το μήκος ποικίλει καθώς από τα λίγα μέτρα φτάνει έως και τα εκατοντάδες.

Ελαστικότητα: Ο βαθμός ελαστικότητας του εκάστοτε προϊόντος παίζει μεγάλο ρόλο καθώς ένα σχοινί με μεγάλη ελαστικότητα είναι περισσότερο πολυχρηστικό καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες περιπτώσεις από ένα πιο σκληρό και άκαμπτο.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό χαρακτηριστικό που μπορεί να κοιτάξει κάποιος πριν προχωρήσει στην αγορά ενός σχοινιού δενδροκομίας είναι το χρώμα του. Τα περισσότερα έχουν πράσινο, λόγω του χρώματος των φυτών, ενώ κυκλοφορούν επίσης στο εμπόριο και σχοινιά μαύρου, λευκού, κίτρινου ή και καφέ χρώματος.

 Κορδόνι Δενδροκομίας - ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΛΕΟΝΤΑΚΗ - πλαστικά, σχοινιά, νάϋλον,  σκάλες, απλώστρες, κόλλες, σακιά, δίχτυα, συσκευασία

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός σχοινιού δενδροκομίας, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας πατώντας ΕΔΩ

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.