Ο θειωτήρας αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες χρήστες για τον ψεκασμό θειαφιού. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι θειωτήρων, τους οπόίους και θα καταγράψουμε στο παρόν άρθρο.

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΙΩΤΗΡΩΝ

1) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΘΕΙΩΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΣ

Οι ερασιτεχνικοί χειροκίνητοι θειωτήρες αποτελούν την πρώτη και σαφώς πιο οικονομική επιλογή όσον αφορά την αγορά ενός θειωτήρα. Είναι ιδιαίτερα απλή η χρήση τους και συνίστανται αποκλειστικά για οικιακή ερασιτεχνική χρήση τύπου χόμπι. Διατίθενται στην αγορά με αρκετούς διαφορετικούς σχεδιασμούς και η χωρητικότητα των δοχείων τους κυμαίνεται ανάμεσα στα 1-3lt. Η θέση του καπακιού βρίσκεται συνήθως στο πάνω μέρος ή στα πλάγια του προϊόντος. Αναλόγως του μεγέθους του δοχείου κυμαίνεται και το βάρος του εκάστοτε μοντέλου. Αποτελεί μια φτηνή επιλογή και σίγουρα δε συνίσταται για απαιτητικούς επαγγελματίες χρήστες. Η τιμή τους στην αγορά κυμαίνεται από 2-30€, αναλόγως χαρακτηριστικών, εταιρείας και χώρας προέλευσης.

 


2) ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΘΕΙΩΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΣ

Οι ημιεπαγγελματικοί θειωτήρες χειρός αποτελούν μια ενδιάμεση επιλογή ανάμεσα στους ερασιτεχνικούς θειωτήρες χειρός και τους επαγγελματικούς ηλεκτρικούς θειωτήρες μπαταρίας. Η χρήση για την οποία προορίζονται είναι ακριβώς η ίδια, ωστόσο φέρουν μεγαλύτερα δοχεία περί τα 5-12lt έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για περισσότερη συνεχόμενη ώρα και να είναι πολύ λιγότερες οι παύσεις που θα απαιτούνται για το επαναγέμισμα του δοχείου με θειάφι. Στη χρήση θυμίζουν αρκετά τους χειροκίνητους ψεκαστήρες πλάτης, λόγω του απαιτούμενου "τρομπαρίσματος" που χρειάζονται για να έχει αποτέλεσμα η εργασία μας. Τέτοιου είδους θειωτήρες προτιμούν οι περισσότεροι ημιεπαγγελματίες χρήστες. Η τιμή τους στην αγορά κυμαίνεται από 40-160€, αναλόγως χαρακτηριστικών, εταιρείας και χώρας προέλευσης. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και με τους χειροκίνητους ερασιτεχνικούς, αναλόγως του μεγέθους του δοχείου κυμαίνεται και το βάρος του εκάστοτε μοντέλου.

 


3) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΘΕΙΩΤΗΡΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Αποτελεί την απόλυτη επιλογή αγοράς για απαιτητικούς επαγγελματίες που θέλουν να ψεκάσουν θειάφι. Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορεί να γίνει καθώς επί του πρακτέου το αποτέλεσμα θειαφίσματος δε συγκρίνεται με αυτό των προϊόντων των δύο προαναφερθείσαντων κατηγοριών. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, αφήνουμε τη μπαταρία να κάνει τη δουλειά της και μας απαλάσσει από οποιαδήποτε μορφή "τρομπαρίσματος". Στη χρήση μοιάζουν αρκετά με τους ηλεκτρικούς ψεκαστήρες μπαταρίας. Η χωρητικότητα των δοχείων τέτοιου είδους θειωτηρων κυμαίνεται από 6-20lt. Λόγω της μπαταρίας, τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία ελέγχουμε είναι ο τύπος της, η τάση, η χωρητικότητά της, η αυτονομία της και ο χρόνος πλήρους φόρτισής της. Σε αντίθεση με τα μοντέλα των δύο προηγούμενων κατηγοριών, σε αυτήν την περίπτωση οι εταιρείες δίνουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά ου εκάστοτε προϊόντος και τη μέγιστη εργοστασιακή ικανότητα θειαφίσματος (συνήθως αναγράφεται σε "kg/h") η οποία εξαρτάται φυσικά από αρκετούς παράγοντες (τύπος μπαταρίας, μέγεθος σωλήνα - ακροφύσιου κλπ). Οι τιμές των εν λόγω προϊόντων κυμαίνονται από 200-500€, αναλόγως χαρακτηριστικών, εταιρείας και χώρας προέλευσης, ωστόσο είναι η χρηστικότητά τους τέτοια που ένας επαγγελματίας χρήστης θα εκτιμήσει τις δυνατότητες αυτού του προϊόντος καθώς θα γίνει απόσβεση των χρημάτων που έδωσε για να το αγοράσει μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Όπως έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο του blog μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έναν νεφελοψεκαστήρα ως θειωτήρα, αρκεί να παρέχει την αντίστοιχη δυνατότητα προσαρμογής μέσω ΚΙΤ. Η επιλογή ενός θειωτήρα, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας ό,τι αναφέρθηκε παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.