Το θερμοκολλητικό πλαστικών σωλήνων αποτελεί ένα πραγματικά εξαιρετικά χρήσιμο, πρακτικό και εύκολο στη χρήση προϊόν το οποίο τα τελευταία χρόνια προτιμούν όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες καταναλωτές.

Κι όχι άδικα, αφού η φιλοσοφία αλλά και η ευχρηστία του μπορούν να μας προσφέρουν σε μικρό χρονικό διάστημα εντυπωσιακά αποτελέσματα εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε να δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο ενός κοινού θερμοκολλητικού πλαστικών σωλήνων, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ. Ωστόσο, επειδή στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες διαφορετικά θερμοκολλητικά τέτοιου είδους, θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάποια συγκεκριμένα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά, πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς κάποιου προϊόντος.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος: Αν και η φύση του προϊόντος είναι τέτοια που για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι τοποθετημένο πάνω σε κάποιον πάγκο, το βάρος παίζει ρόλο κυρίως για τους επαγγελματίες που θέλουν να έχουν το εργαλείο συνεχως μαζί τους για τις εξωτερικές δουλειές.

Ισχύς μοτέρ: Από τα πιο κλασικά και βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά που κοιτάμε πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς ενός ηλεκτρικού εργαλείου, είναι φυσικά η ονομαστική του ισχύς. Μεγαλύτερη ισχύς συνεπάγεται και με ισχυρότερο μοτέρ.

Ταχύτητες: Τα περισσότερα θερμοκολλητικά πλαστικών σωλήνων είναι εξοπλισμένα με μία ταχύτητα, ωστόσο πλέον στην αγορά υπάρχουν και προϊόντα που φέρουν δύο ταχύτητες, γεγονός που αυξάνει τη σχέση απόδοσης - ισχύος σε σημαντικό βαθμό.

Μήτρες: Ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των θερμοκολλητικών πλαστικών σωλήνων είναι ο αριθμός αλλά και το μέγεθος των μητρών που δέχονται. Οι συνηθέστερες διαστάσεις μητρών που διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό είναι διαστάσεων: 20mm, 25mm, 32mm, 40mm, 50mm, 63mm, 70mm, 90mm, 110mm.

Θερμοστάτης: Μια πολύ σημαντική λειτουργία που φέρουν τα σοβαρά και αξιόπιστα ηλεκτρικά θερμοκολλητικά πλαστικών σωλήνων είναι η ύπαρξη θερμοστάτη, ο οποίος εξασφαλίζει τη σωστή, απροβλημάτιστη και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούνται οι τυπικοί κανόνες ασφαλείας από τον χρήστη).

Τύπος συσκευασίας: Στο εμπόριο κυκλοφορούν θερμοκολλητικά σωλήνων που διατίθενται με ή χωρίς βαλίτσα μεταφοράς. Να προτιμάτε γενικότερα προϊόντα στα οποία συμπαραδίδεται η αντίστοιχη βαλίτσα και ειδικότερα προϊόντα στην τιμή των οποίων συμπεριλαμβάνονται και έξτρα εργαλεία (συνήθως κόφτες πλαστικών σωλήνων, μετροταινίες, κατσαβίδια κλπ)

Ακολουθεί χρήσιμος ενδεικτικός πίνακας:

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός θερμοκολλητικού πλαστικών σωλήνων θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ 

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.