Ο υδραυλικός γρύλος μπουκάλας αποτελεί ένα εξαιρετικά πρακτικό και χρήσιμο προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές τόσο για ερασιτεχνική όσο και για επαγγελματική χρήση.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλών διαφορετικών εταιρειών υδραυλικοί γρύλοι μπουκάλας. Μπορείτε να δείτε ένα πολύ μικρό δείγμα στην ενδεικτική φωτογραφία που ακολουθεί.

Είναι όμως όλοι οι υδραυλικοί γρύλοι των ίδιων δυνατοτήτων? Ποια είναι τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερη έμφαση πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς κάποιου προϊόντος? Στις παραπάνω ερωτήσεις θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις με σύντομο και περιεκτικό τρόπο.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος ανύψωσης: Ίσως το πιο σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό που πρέπει να ελέγξουμε. Ουσιαστικά αναφέρεται στο σύνολο του βάρους που μπορεί να σηκώσει το εκάστοτε μοντέλο. Στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα με ικανότητα ανύψωσης από 2 έως και 50(!) τόνους.

Ελάχιστο ύψος: Το χαρακτηριστικό αυτό ουσιαστικά αναφέρεται στο ελάχιστο -προς τα κάτω- σημείο από το οποίο ξεκινάει την ανύψωση το εκάστοτε μοντέλο. Αναλόγως των αναγκών σας λοιπόν, θα πρέπει να κάνετε και την αντίστοιχη επιλογή.

Μέγιστο ύψος: Αντίθετα με το προηγούμενο χαρακτηριστικό, εδώ αναφέρεται το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει το εκάστοτε μοντέλο. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως, πριν προχωρήσετε στην αγορά οποιουδήποτε μοντέλου, θα πρέπει πρώτα να έχετε ελέγξει και το ελάχιστο αλλά και το μέγιστο δυνατό ύψος του εκάστοτε μοντέλου ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, διότι σε πολλά προϊόντα -εσφαλμένα, ή και επίτηδες- δεν αναφέρονται και τα δύο με αποτέλεσμα ίσως να επικρατήσει σύγχυση στον τελικό καταναλωτή αν αγοράσει κάτι που τελικά δεν τον πληροί.

Βάρος: Όπως είναι λογικό, το βάρος πηγαίνει αναλόγως και της ικανότητας ανύψωσης. Οι μικροί δίτονοι γρύλοι ζυγίζουν Κ.Μ.Ο. 2-3kg και μπορούμε να φτάσουμε έως και πενηντάτονους οι οποίοι ζυγίζουν Κ.Μ.Ο. 30-35kg. Αν θέλετε λοιπόν να έχετε ένα πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο που να σας "ακολουθεί" αναλόγως τις εργασίες σας, τότε να προτιμήσετε ένα μικρότερο μοντέλο μικρότερου βάρους ώστε να το μετακινείτε και πιο εύκολα.

Διαστάσεις: Οι διαστάσεις φυσικά επηρεάζονται και από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος. Όσο μεγαλύτερη ικανότητα ανύψωσης και βάρος έχει ένα προϊόν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι διαστάσεις του, επομένως θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή βάσει αναγκών μέσω συνδυασμού όλων των στοιχείων.

Βαλίτσα μεταφοράς: Πολλοί υδραυλικοί γρύλοι μπουκάλας παραδίδονται σετάκι με βαλιτσάκι μεταφοράς, κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να το έχει πάντα μαζί του καθώς με αυτόν τον τρόπο γίνεται ακόμα πιο εύκολη η μεταφορά του, ενώ και η αποθήκευσή του σε χώρους όπως αποθήκες, γκαράζ, συνεργεία κλπ καθίσταται ακόμα πιο ασφαλής.

Πιστοποίηση: Να προτιμάτε την επιλογή πιστοποιημένων προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί βασισμένα σε συγκεκριμένα πρότυπα ασφαλείας. Να αποφεύγετε την αγορά ΟΕΜ ή ΝΟΝΑΜΕ προϊόντων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να προχωρήσετε στην αγορά του υδραυλικού γρύλου μπουκάλας που σας ταιριάζει. Εννοείται πως η τελική επιλογή γίνεται και ανάλογα το ποσό που κάποιος μπορει να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την γκάμα με υδραυλικούς γρύλους μπουκάλας της εταιρείας μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.