Οι υποχρεώσεις και οι εργασίες δεν σταματάνε ποτέ. Κι αν για κάποιον είναι απαραίτητο ένα παντελόνι εργασίας κατά τους φθινοπωρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες, το ίδιο απαραίτητη αντίστοιχα είναι και η βερμούδα εργασίας για χρήση σε ζεστό περιβάλλον.

Μολονότι ακούγεται κάτι απλό και εύκολο, παρ'όλα αυτά υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς μιας βερμούδας εργασίας, τα οποία θα προπαθήσουμε να καταγράψουμε σύντομα και περιεκτικά στο παρόν άρθρο.


ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος: Θα μπορούσε εύλογα κάποιος να πει "παίζει όντως το βάρος μιας βερμούδας ρόλο?". Κι όμως, σε βάθος χρόνου σε πολύωρες εργασίες, το βάρος έχει τη σημασία του και είναι εύκολα αντιληπτό από κάποιον έμπειρο επαγγελματία εργάτη. Το σύνηθες βάρος των βερμουδών εργασίας κυμαίνεται ανάμεσα στα 200-400gr/m2.

Υλικά κατασκευής: Οι περισσότερες εκ των βερμούδων εργασίας είναι κατασκευασμένες από συνήθη υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, ελαστάν, νάυλον κλπ, με τα περισσότερες ωστόσο να έχουν κατασκευαστεί από ένα μείγμα των παραπάνω υλικών. Οι πιστοποιημένες βερμούδες εργασίας είναι εργονομικά σχεδιασμένες με βάση τον τελικό χρήστη για άνετη εφαρμογή χωρίς να αφήνουν ερεθισμούς στο δέρμα του.

Αποθήκευση εργαλείων: Να προτιμάτε βερμούδες με πολυάριθμες θήκες και τσέπες, δηλαδή εκτός των κλασσικών τεσσάρων (αριστερά, δεξιά και πίσω) ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ταυτοχρόνως το δυνατόν περισσότερα εργαλεία. Υπάρχουν πχ βερμούδες με επιπλέον θήκες για κινητά, για μετροταινίες, για σφυριά κλπ.

Αντοχή: Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσουμε βερμούδες εργασίας ανθεκτικες στο χρόνο και τη χρήση, την τριβή, τις πιτσιλιές υγρών κλπ. Υπάρχουν ενδείξεις αδιαβροχοποίησης και ανθεκτικότητας (αναφέρονται επίσης και σαν "κατηγορίες ασφαλείας").

Μέγεθος: Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο τύπο σώματος και όπως συμβαίνει σε όλα τα είδη ρούχων, στον καθένα ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Απλώς να έχετε στο νου σας ότι στα κινέζικα προϊόντα η φόρμα είναι λίγο πιο στενή σε σχέση με τα ευρωπαϊκά.

Xρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό που μπορούμε να κοιτάξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά μιας βερμούδας εργασίας, είναι το χρώμα της. Μολονότι δεν παίζει κανένα επιπλέον ρόλο ως προς την χρήση της, συνήθως οι χρήστες επιλέγουν χρώμα αναλόγως του γούστου τους, του υπόλοιπου ρουχισμού τους, του βασικού χρώματος της εταιρείας στην οποία εργάζονται κλπ.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς μιας βερμούδας εργασίας, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ:


**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.