Σε εργασίες με μεγάλες εκπομπές θορύβων, η καλύτερη λύση για εσάς είναι οι ωτοασπίδες εργασίας. Μπορούν να μειώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ένταση που φτάνει στα αυτιά σας και να τα διατηρήσουν υγειή και ασφαλή.

Έχετε αγανακτήσει από τους έντονους θορύβους που φτάνουν τα αυτιά σας κατά τη διάρκεια της εργασίας σας? Αποσπάται η προσοχή σας με αποτέλεσμα να μην φτάνετε στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε? Αν ναι, τότε θα πρέπει να στραφείτε στην αγορά ωτοασπίδων εργασίας, έτσι ώστε να προσφέρετε στον εαυτό σας την ησυχία που χρειάζεστε.

 

 

Οι ωτοασπίδες εργασίας δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους καθώς στις περισσότερες ο σχεδιασμός είναι σχεδόν ο ίδιος. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες μικρές λεπτομέρειες στις οποίες οφείλουμε να δώσουμε περισσότερο βάση πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αγορά. Τα τεχνικά στοιχεία στα οποία και εστιάζουμε λοιπόν είναι τα παρακάτω:

Τύπος: Υπάρχουν οι απλές ωτοασπίδες και οι ηλεκτρονικές. Οι ηλεκτρονικές ωτοασπίδες κατά την εργασία αυτόματα περιορίζουν τους επιβλαβείς ήχους και τον συνεχή θόρυβο στα επιτρεπτά όρια, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν τους φυσικούς ήχους να περνούν χωρίς περιορισμό.

Βάρος: Να προτιμάτε ωτοασπίδες εργασίας των οποίων το βάρος δεν ξεπερνάει τα 300g. Ο λόγος είναι ώστε να έχετε όσο το δυνατόν μικρότερο φορτίο στο κεφάλι σας προκειμένου να μην κουράζεστε κατά την εργασία σας.

NRR: Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά ωτοασπίδων. Το NRR, ή απλούστερα, ο "Δείκτης Μείωσης Θορύβου" αναφέρεται στο σύνολο των ντεσιμπέλ (dB) που αποκλείουν οι ωτοασπίδες. Παραδείγματος χάρη ωτοασπίδες με ένδειξη NRR-26 αποκλείουν 26dB θορύβου και ούτω καθ'εξής.

Τύπος κεφαλόδεσμου: Υπάρχουν κάποια μοντέλα με σκέτο σκελετό και κάποια άλλα που φέρουν επένδυση με ημίσκληρα μαξιλαράκια στον κεφαλόδεσμό τους έτσι ώστε να είναι πιο άνετη η εφαρμογή τους στο κεφάλι του χρήστη.

 

 

Εφόσον έχετε διαβάσει τα παραπάνω, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να προχωρήσετε στην αγορά ωτοασπίδων εργασίας. Στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα για κάθε ... πορτοφόλι, επομένως δεν πρόκειται για ένα οικονομικά απρόσιτο προϊόν. Προσπαθήστε ωστόσο να κάνετε τη σωστή επιλογή βασισμένοι στις πραγματικές σας ανάγκες και όχι μόνο σκεπτόμενοι τη χρηματική του αξία.  Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.