Το καρότσι μεταφοράς είναι πολυχρηστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και από ιδιώτες, καθώς είναι η φύση του τέτοια που ευνοεί τη χρήση του σχεδόν σε κάθε ανάγκη μεταφοράς φορτίου, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος.

Μολονότι τα προηγούμενα χρόνια η κατασκευή και ο σχεδιασμός των καροτσιών μεταφοράς ήταν πιο συγκεκριμένος, πλέον με την πάροδο των χρόνων βλέπουμε ότι εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία και πιο ... ψαγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάνοντας έτσι την τελική επιλογή ενός καροτσιού πιο δύσκολη υπόθεση, σε σχέση με το πόσο ήταν παλαιότερα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός καροτσιού μεταφοράς.

Μελισσοκομικό καρότσι - Home | Facebook


ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υλικά κατασκευής: Το κυρίως σώμα των περισσότερων καροτσιών είναι μεταλλικό, αλουμινένιο κλπ, ενώ σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν και ανοξείδωτα μέρη για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Μέγιστο βάρος: Το χαρακτηριστικό αυτό, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται και ως "αντοχή", αφορά τα συνολικά κιλά τα οποία μπορεί να αντέξει το εκάστοτε μοντέλο. Καρότσια με μεγαλύτερη αντοχή συνεπάγεται ότι δύνανται να μεταφέρουν και περισσότερο -σε βάρος- φορτίο.

Πάχος κυρίως σώματος: Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι και το πάχος του σώματος του εκάστοτε μοντέλου. Είναι λογικό ένας λεπτότερος σωλήνας και μια λεπτότερη βάση, να έχουν μικρότερη αντοχή σε χτυπήματα σε σχέση με τα περισσότερο χοντρά. Το πάχος τους αναφέρεται είτε σε χιλιοστά (mm) είτε σε εκατοστά (cm).

Βάρος: Αν ένα καρότσι έχει μεγάλο βάρος, συνεπάγεται ότι έχει και μεγαλύτερη αντοχή, επομένως είναι λογικό να ζυγίζει περισσότερο. Ένα μεγάλο και βαρύ καρότσι ενδείκνυται για δυνατούς χρήστες που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μεγάλο φορτίο.

Είδος χειρολαβής: Υπάρχουν δύο τύπων χειρολαβές στα καρότσια. Είτε οι απλές, είτε διπλού τύπου με έξτρα υποβοήθημα χειρός, το οποίο δίνει την αίσθηση ενός πιο σταθερού και εργονομικού κρατήματος.

Τύπος τροχών: Το χαρακτηριστικό αυτό αναφέρεται τόσο στον τύπο (ελαστικό ή πλαστικός τροχός) όσο και μέγεθος τους. Εξυπακούεται πως οι ελαστικοί τροχοί είναι περισσότερο ανθεκτικοί.

Πτυσσόμενη δυνατότητα: Ένας τύπος καροτσιού που έχει μπει δυναμικά στο εμπόριο και φαίνεται ότι προτιμούν ουκ ολίγοι καταναλωτές είναι τα πτυσσόμενα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των πτυσσόμενων καροτσιών είναι ότι μπορεί να "μαζευτεί" ο όγκος τους και να πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο κατά την αποθήκευσή τους, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο εύκολα στη μεταφορά τους.

 


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός καροτσιού μεταφοράς, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας πατώντας ΕΔΩ 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας "Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ" και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.